Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Naši suci na afričkim igrama

Predrag Znaor i Darko Kalabić sudili na 9. Afričkim igrama u Alžiru
Kickboxing i karate u redovnom programu Igara pored 25 olimpijskih sportova

U Alžiru su od 11.–23. srpnja 2007. održane 9. Afričke igre u organizaciji Afričkog olimpijskog odbora. Nastupilo je oko 10.000 sportaša iz 52 afričke države. Natjecanje se odvijalo u svim olimpijskim sportovima osim vaterpola, a po prvi put je u redovnom programu bilo natjecanje u kickboxingu. Važno je da su se medalje osvojene u kickboxingu zbrajale zajedno s ostvarenjima u ostalim olimpijskim sportovima.

Sudilo je 30 afričkih kickboxing sudaca, ali je pored njih predsjednik svjetske kickboxing federacije pozvao još četvoricu europskih. U tom odabranom društvu su bila čak dvojica iz Hrvatske: Predrag Znaor iz Malinske i Darko Kalabić iz Rijeke. Predrag Znaor je uoči natjecanja vodio četverosatni sudački seminar, a Kalabiću je pripala čast da kao centralni sudac sudi prvu borbu nakon otvaranja natjecanja.

Na Afričkim igrama je za ovaj put od 7 kickboxing disciplina odabran samo full contact i to samo muška konkurencija. Nastup je bio moguć samo predstavnicima afričkih država u kojima je kickboxing priznat pri njihovom nacionalnom olimpijskom odboru. To je u ovom trenutku ostvarilo 10 afričkih država: Alžir, Tunis, Kamerun, Senegal, Gabon, Kenija, Nigerija, Južna Afrika, Mauricius i Zimbabve.

Otvorenje Igara je bilo veličanstveno, a upriličeno je na Olimpijskom stadionu s oko 120.000 posjetitelja. Osiguranje je tijekom Igara bilo dosad neviđeno. Bilo je angažirano dodatnih 8.000 policajaca koji su svoju dužnost obavljali iznimno savjesno.




Europska delegacija na Afričkim igrama: Flavio Brivio (Italija), Predrag Znaor (Hrvatska), Ennio Falsoni (predsjednik WAKO federacije), Roberto Fragale (Italija) i Dario Kalabić (Hrvatska)


Sportska dvorana u kojoj se održavalo kickboxing natjecanje u sklopu Afričkih igara.


Predrag Znaor na seminaru za afričke suce.

Eto.




Post je objavljen 31.07.2007. u 02:44 sati.