Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Susreli smo Vrhovnog poglavara!!!

Dragi naši!!!

Ponosni od zemlje pa sve do neba objavljujemo da smo susreli Vrhovnog poglavara nas salezijanaca, don Pasqual Chávez Villanuevu danas u Torinu...

Ne trebamo vam niti pojašnjavati koliko već očekujemo ovaj susret i to od vremena kad smo učili talijanski jezik u Colle don Boscu, očekujući da će se pojaviti tamo... To je propalo... ali utjeha je brzo došla... Povod današnjem suretu je bilo upućivanje 38 osoba kao pomoć salezijanskim misijama u Južnu Ameriku, Afriku, Aziju i Europu. Prvo je bila održana konferencija za sve pristune koja je bila bogata nadahnutom riječju našeg Poglavara. S obzirom da smo bili "štreberi", zapisivali smo njegov govor, pa neke isječke s govora možete pročitati >OVDJE< (pozivamo Vas da odvojite vremena i pročitate...upućena je svim mladima, uskoro ćemo objaviti...malo strpljenja). Poslije susreta i predstavljanja, Poglavar je doslovce "digao sidro" i otišao na privatni susret s nama u susjednu dvoranu. Za početak smo otpjevali misionarsku pjesmu iz jednog salezijanskog mjuzikla i potom je don Pasqual održao kratki govor, kojeg prenosimo preko YouTuba:(bit će naknadno objavljeno)

Nakon susreta, otišli smo se slikati sa Vrhovnim poglavarom ispred kipa don Bosca (klik na sliku, pojavi se uvećana) i potom otišli na Sv. misu podjele misionarskih križeva... Misa je trajala više od dva sata, što zbog svečanosti što zbog umetnutih dijelova prinosa darova na afrički način, što možete pogledati ovdje:



Na kraju, završna pjesma je bila nezaobilazna salezijanska himna: "Salve, don Bosco", što možete pogledati ovdje (bit će naknadno objavljeno)





Post je objavljen 30.09.2007. u 21:33 sati.