Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

Knjige o 'Harryju Potteru' prodane za 18.200 funti

Ljudi moji prvo ISPRIKA svima onima koji me citate,ali ja stvarno nestizem pisati blog. Bilo mi je burno kroz ovaj mjesec pa sam vas zato malo i zapostavio.Iskupit cu se ja vama svima samo nek uhvatim jos malo vremena.Pozdrav svima i jos se jednom ispricavam...



LONDON - Rijedak set knjiga o Harryju Potteru koji je do sada bio čuvan 'pod ključem' u policijskoj postaji u Aberdeenshireu prodan je u subotu na internetskoj aukciji za gotovo 18.200 funta (oko 200.000 kuna), izvijestili su britanski mediji.

Set je ponuđen na internetskoj aukciji eBay-a, a novac od prodaje što ju je organizirala lokalna udruga "Books Abroad", koja se bavi slanjem besplatnih primjeraka raznih knjiga djeci diljem svijeta, posebno onoj koja žive u najsiromašnijim područjima, namijenjen je i ovaj put u istu svrhu.

Vlasnici eBaya izvijestili su kako je napredovanje aukcije seta knjiga o Harryju Potteru u subotu bilo najpraćenije na njihovim internetskim stranicama u svim kategorijama.

Vjeruje se da je set od sedam knjiga s originalnim potpisom autorice jedan od samo nekoliko takvih u svijetu, zbog čega je poseban i vrlo vrijedan. Toga je bila svjesna i svekrva JK Rowling, Barbara Murray koja radi za udrugu "Books Abroad".

Autorica je odlučila donirati spomenuti set knjiga u sklopu proslave 25. godišnjice postojanja karitativne udruge. Članovi udruge "Books Abroad" tijekom svojeg postojanja diljem su svijeta siromašnoj djeci poslali više od dva milijuna besplatnih primjeraka dječjih knjiga.


Post je objavljen 30.09.2007. u 20:31 sati.