Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

The Lost Boys (1987)

Izgubljeni Dječaci (1987)

Produkcija: Richard Donner Productions
Redatelj: Joel Schumacher


Jason Patric (Michael Emerson).................Corey Haim (Sam Emerson)
Dianne Wiest (Lucy Emerson)....................Barnard Hughes (Djed)
Edward Herrmann (Max)..............................Kiefer Sutherland (David)
Jami Gertz (Star)..........................................Corey Feldman (Edgar Frog)
Jamison Newlander (Alan Frog)

Film je izašao u kina 31. srpnja 1987 godine
Trajanje: 97 minuta
Buđet: 5,2 miliona $
Zarada: 32,3 miliona $
Nagrade:
1988 godina
- osvojio:
Young Artist Award za najboljeg mladog glumca u horor filmu (Corey Feldman) i najbolji tinejđerski film u hororu/drami
- nominiran za:
nagradu Saturn u sljedećim kategorijama - najbolji horor film, najbolju šminku (Greg Cannom, Ve Neill, Steve LaPorte), najboljeg sporednog glumca (Barnard Hughes) i najbolju prezentaciju mladog glumca (Corey Haim)
Young Artist Award za najbolju mušku tinejđersku zvijezdu (Corey Haim),

SADRŽAJ:
"- Svježe razvedena samohrana majka Lucy Emerson sa svoja dva sina Samom i Michaelom dolazi živjeti kod svog oca u Kalifornijski gradić Santa Carlu. Ubrzo Michael upozna tajanstvenu djevojku Star i njenu ekipu, no kad dozna da su svi oni vampiri postaje kasno jer i on postaje jedan od njih...samo treba utažiti žeđ i tako postati punokrvni vampir. No, on se ne predaje krvožednosti i obraća se svom bratu, koji zove u pomoć famoznu braću - FrogBros. Ono što trebaju svi napraviti jeste ubiti glavnog vampira i noćna mora bi bila gotova. Ali, tko je glavni vampir u Santa Carli?"

RECENZIJA:
"- Pošto sam i sam dijete 80-tih evo sam se nakon dugo vremena prisjetio jednog od najboljih horor ostvarenja iz tog vremena (ovaj film definitivno spada među 5 naboljih vampirskih filmova ikad snimljenih).
Sam film nastao je u drugoj polovici 80-tih godina prošloga stoljeća na krilima redatelja Joela Schumachera, koji se i nije baš lijepo proveo u 90-tima kao redatelj (flopovi nad flopovima Batman Forever (1995) i Batman & Robin (1997), koji su ga skoro stajali karijere, a samog Mračnog Viteza bacili u ropotarnicu Hollywooda) i producenta Richarda Donnera (redatelj serijala "Lethal Weapon", legendarnih "The Goonies" (1985) i "Supermana I i II" i "The Omen" (1976)), te vrlo mlade ali nadasve obečavajuće plejade mladih i talentiranih glumaca (Sutherland, Patric, Haim i Feldman dvojac) uz naravno vrlo dobru podršku karakternih glumačkih veterana (Wies, Herrmann i Hughes).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket David i Izgubljeni Dječaci sa Star i Laddie

Ono što je najvažnije kod ovoga filma jeste da je dio svetog trojstva tj. filmovi koji su modernizirali vampirski podžanr - "Fright Night" (1985) je započeo, a "The Lost Boys" i "Near Dark" (izašao iste godine kad i "Izgubljeni Dječaci", a uz to ih veže i slična radnja) su završili dovođenje vampirske mitologije u novo okružje i na novi svježiji način prikazali vampire kao negativce.

Sam film ima vrlo malo 'strašnih' scena iako su šminka i maske odlično napravljene (vidi se gdje je Buffy serija imala utjecaja i to ne samo u maskama....), no baš zato ga mogu preporučiti cijeloj obitelj.
Joel kao redatelj ovdje funkcionira odlično (pogledajte vrlo dokumentarističku špicu na početku filma - prelijep dokument jednog vremena...MTV generacija u najboljem svijetlu), no ipak ponekad se zaigra i dopušta previše humora tako da na momente to ubija napetost i jezu, koji svaki film o vampirima treba imati.
Druga stvar koja krasi Schumacherovo djelo jeste jedan od najboljih soundtracka stvorenih za neki horor film (moji favoriti su - "Cry Little Sister" Gerarda McManna i predivna obrada od The Doorsa "People are Strange" grupe Echo & the Bunnymen na početku špice) i karizmatična gluma Kiefera Sutherlanda koji je već tada pokazivao svoje odlično glumačko umjeće (žalosno je da ga danas većina ljudi zna jedino kao agenta Jacka Bauera u hit seriji "24"), te na kraju sam film ima Dianne Wiest (odlična karakterna glumica, koju mi je uvijek drago vidjeti bilo na velikom bilo na malom ekranu)...
Ukratko film ima neodoljivog šarma u svakom svom kadru, humora (FrogBros...to je dovoljno za spomenuti) i stare dobre krvopije u novom ruhu i isto tako simpatične junake (tom prilikom spomenuo bih i Jasona Patrica, koji je svoju najbolju ulogu odradio u odličnom kriminalističkom filmu "NARC")...
Sve u svemu nećete pogriještiti ako ovaj film pogledate u društvu vama dragih osoba."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket FrogBros i Sam Emerson priprema

Zanimljivosti u vezi filma (TRIVIA):
- naslov filma je referenca na Petra Pana (uz to i tu se pojavljuju pojamovi vječne mladosti i levitacije) i njegove Izgubljene Dječake
- Janice Fischer i James Jeremias željeli su da film bude vampirski Goonies, ali je Joel to kao redatelj odbio i zaprijetio da će otići sa redateljske stolice (Mary Lambert je najprije uskočila umjesto Richarda Donnera,koji je upravo snimao Smrtonosno Oružje, da bi na kraju uletio Donnerov prijatelj Joel, jer je Mary imala nesuglasica oko snimanja filma) ako likovi u filmu ne budu tijneđeri
- Davidova smrt u filmu je drugačija od ostalih (nije ispario kao ostali), jer zapravo i nije bio mrtav što je bilo podstrek da se snimi nastavak 1990 god. pod imenom "The Lost Girls" (Joel zapeo za projekt ali producenti nisu baš bili zagrizli na nagovaranja)...ipak snima se nastavak "Lost Boys 2: The Tribe" (2008)
- Corey Feldman (Edgar Frog) i Barnard Hughes (Djed) slave rođendan 16. 07.
- Edgar Allan Poe je bio glavan inspiracija za Braću Frog (Edgar i Alan)
- Keenan Wynn i John Carradine su bili prvi izbor za ulogu Djeda, ali je Wynn umro, a Carrdine je bio prebolestan
- Kiefer Sutherland je morao cijelo vrijeme nositi rukavice jer je tijekom glupiranja s motciklom na snimanju slomio ruku, pa je morao sakriti gips
- sam film je imao mnogo utjecaja na pop kulturu i film (te kasnije seriju) "Buffy the Vampire Slayer"
- Corey Haimova usta su otvorena tijekom 90% filma
- Jason Patric (sin Jasona Millera koji je glumio Oca Damien Karrasa u "The Exorcist" (1973) ) i Kiefer Sutherland su bili najbolji prijatelji od snimanja filma, no kad je Kieferova djevojka Julia Roberts pobjegla sa Jasonom i to sa oltara prijateljstvo je puklo
- u sceni kad saksofonist pjeva "I Still Belive" to je Tim Capello glazbenik koji je bio u pratećem bendu mnogih poznatih američkih pjevača i pjevačica (u spotu "We Don't Need Another Hero" legendarne Tine Turner Tim nosi istu opremu kao u "The Lost Boys")

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket David u svom vampirskom izdanju
Alan Frog: "- Holy shit! It's the attack of Eddie Munster!"

Post je objavljen 01.10.2007. u 23:48 sati.