Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Hvala na pitanju, još smo tu!

Dragi moji, i pardon, dame na prvom mjestu, dakle drage moje i moji....

Nije nas bilo prošli tjedan. Nije bilo prilike. U pozadini se poslaguju neke nove urednice koje će povremeno ili stalno surađivati na ovom blogu, i koje će pokušati donijeti neke promjene i nove vjetrove na ove stranice.

Ako ima još zainteresiranih, javite se.

Moram najaviti novu tjednu urednicu, blogericu Omekšivač, Omekšivač koja će od ovog tjedna objavljivati tekstove četvrtkom. Ovaj tjedan, dakle, stiže tekst nove urednice, i priznajem, i sama ga očekujem s laganim nestrpljenjem. Kao i uvijek kada je nešto ili netko novi u pitanju, tek se trebamo usaglasiti, upoznati i prepoznati.

Također najavljujem kao urednicu blogericu Lipa Mare, koja će nam pisati svaki drugi tjedan i donijeti duh internacionalizma na ove stranice, obzirom da blogerica živi u Austriji.
Prije nego krenemo dalje, moram obavijestiti one koji su slali mailove za majice: nemamo ih više na lageru. Ako je netko zainteresiran, neka se javi, mogu se ponovo naručiti, ali narudžba mora biti (ukupna, od svih vas) najmanje deset komada, inače ih ne možemo dobiti po toj cijeni nego znatno većoj.
Dakle, ako ima zainteresiranih, javite se na mail, pa kada se skupi dovoljan broj, budemo vam ih poslale.

Iskreno, jeste li koga vidjeli u našoj majici?

Naša gospođa Wanda je srela jednu karakterku s majicom, i kaže da joj je bilo jako drago kada je vidjela tu ženu, da joj se išla javiti, ali je ispalo da je majicu dobila od prijateljice i da nema pojma tko je Wanda, ali je znala za Karakterklub.

Iskreno, negdje u podsvjesti mi je stalno da bih trebala prestati ovdje nešto piskarati i da bi trebalo ovo prepustiti vremenu i zaboravu, ali nikako se ne mogu na to odlučiti. Onaj prvi post koji sam pisala u devetom bilo je više kao – recimo isprobavanje, hoće li se itko uopće više javiti ovdje.
No, kada vidim broj dnevnih posjeta, kada pogledam na komentare, nemam srca svemu ovome okrenuti leđa i reći bay. Priraslo mi je srcu sve ovo ovdje, i svi oni koji ovamo dnevno dolaze i nadaju se novim tekstovima i pričama. prevažno mi je sve to i svo ono vrijeme koje smo zajedno utrošili u stvaranje ovog mjesta na internetu. Jako bi mi bilo drago kada bi vas više bilo zainteresirano da se ovo ovdje održi na životu. Svatko od nas ima svoje poslove, okupacije, probleme, bolesti, zahtjevnu djecu, nerazumne muževe/dečke, roditelje u nekoj od kriza, svašta. Ali ako ne budemo svi sudjelovali u stvaranju ove priče – ne znam koliko će trajati.

Dakle, ajmo, malo truda i raketice u guzicu, i javljajte se......Očekujemo vas.

Od ljeta smo ostali dužni objaviti jedan krasan tekst mladog blogera Shinze, koji je sa srcem napisao samo za nas. Pa eto, u nastavku slijedi njegov post o korisnosti i terapijskom djelovanju Noni soka.

TAHITIAN NONI JUICE - Zdravlje s Tahitija


Image Hosted by ImageShack.us

Što je "NONI"?

Noni je SOK od ploda biljke Morinda citrifolia (latinski naziv Nonija) koja divlje raste na Tahitiju, Polineziji, Australiji; Novom Zelandu i Maleziji. Plodovi se beru svakodnevno, sok se iscjeđuje, priprema se koncentrat i puni u staklene boce, pomiješan sa 11% prirodnog voćnog soka (grožđe i borovnica) BEZ drugih dodataka, potpuno prirodan (zato nije potrebna prijava za lijekove).

Noni posjeduje nešto posebno:

Sadržava enzime Proxeronaze i Proxeronine koji tijelu omogućuju stvaranje Xeronina, najvažnijeg enzima za obnovu svih molekula u tjelesnim stanicama.

Noni sadržava velike količine antioksidanata, jača imunološki sistem.

Tanke membrane stanica u našem organizmu imaju ulazne otvore kako bi hrana, vitamini itd. mogli ući u unutrašnjost stanica. Dobra građa Xeronina omogućava lijekovima da brže i bolje dođu do unutrašnjosti stanica i time lijekovi bolje djeluju. Važna napomena:

Tahitian Noni-sok nije nikakav lijek (iako u SAD-u i Kanadi više od 400.000 osoba tvrdi da su se riješili svih svojih patnji nakon što redovito uzimaju Noni-sok.)

U Americi i Kanadi bivši bolesnici izvješćuju prava čuda!

Distribucija Tahitian NONI-soka se širi po cijelom svijetu.

Dosadašnja svjedočanstva korisnika i potvrde od strane stručnjaka (medicinara i biokemičara) su doveli do nekoliko općih spoznaja o TAHITIAN NONI-soku:

* pomlađuje i obnavlja stanice u našem tijelu

* pomaže u regulaciji imunološkog sistema

* podražuje mnoge sisteme u našem tijelu i djeluje u području staničnog sustava

* posjeduje vrlo značajan analgetski efekat (otklanja bol) * uspješno djeluje kod problema sa: visokim krvnom tlakom, artritisom, menstrualnim tegobama, mentalnim depresijama, ozljedama, senilnošću, lošom probavom, arteriosklerozom, krvotokom, ovisnošću o drogama, itd.

* djelotvoran je protiv 7 različitih štetnih bakterija

* prirodan je antiseptikum (sprečava infekciju rana)

* djelotvoran je protiv gljivica i parazita

Iako ova lista izgleda kao džepni medicinski leksikom, zapravo više je nego suzdržana.

Tako se Noni-plod («ružno pače») razvio u prelijepog labuda.

Noni je voćni sok kojeg svaki čovjek može piti, bez rizika i/ili sporednih negativnih djelovanja (čak i trudnice i dojenčad)! Nije upitno da ovaj sok, bogat vitaminima, mineralima, aminokiselinama, fermentima, enzimima, ugljikohidratima, djeluje na opće poboljšanje stanja organizma !

TAHITIAN NONI-sok je ekskluzivni proizvod poduzeća Morinda Inc. Činjenice ukazuju da je Tahitian Noni-sok najbogatiji izvor koji predstavlja Noni-plod. Poduzeće Morinda Inc. posjeduje ekskluzivna prava na berbu, i obradu Noni-ploda.

Image Hosted by ImageShack.us


MORINDA - Opis biljke

Noni-plod sa Tahitija pripada grupi od 80 ljekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdjelotvornijoj biljnoj grupi starog svijeta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima največu sposobnost da spaja kserotonin. Raste samonikla, a daje plodove tokom cijele godine. Berba je 12 puta godišnje.

Ovo voće, koje se već vijekovima efikasno koristi u Polineziji, na Tahitiju i Havajima, tek u današnje vrijeme postaje poznato.

Proces prerade nonija počinje prirodnom fermentacijom koja traje od 3 - 6 mjeseci. Ne koriste se ni gljivice ni bakterije ni sečer za fermentaciju.

Kad je fermentacija gotova, na hladno se voće preša i dobija se sok.

Noni voće sadrži 18 raznih aminokiselina, koje pospješuju razvoj mišica i ujedno sprečavaju njihovo razgrađivanje. Ovo djelovanje se višestruko ispoljava prilikom redovnog treniranja. Natrij, kalij, željezo, mangan, odnosno magnezij koji se nalaze u sastavu Nonija, doprinose zadovoljenju dnevnih potreba organizma za mineralima. Pored toga sadrži i takve specijalne tvari, koje pospješuju protok istih izmedu čelija, tako da imaju regenerativno djelovanje.

Slijedeći značajan sastavni element Nonija je damnakantal. On igra jednu vrstu uloge nadzornika dijeljenja čelija i tkiva i "ne dozvoljava" da se dioba otrgne kontroli. Budući da učestvuje u izgradnji najoptimalnijeg nivoa takozvanih T- i B-čelija, kao i odbrambenih i limfnih čelija, olakšava posao imunološkog sustava koji je tako sposoban pobijediti bolesti.

Zahvaljujući sadržaju damnakantala, Noni izvanredno štiti od malignih pojava, odnosno usporava rast vec nastalih tumora. U slučaju pojave tumora u organizmu se smanjuje količina enzima kseronin, prokseronin i prokserogenaza, koje Noni sadrži u značajnoj količini.

Zahvaljujući adaptogenom djelovanju u stanju je normalizirati čelije koje nepravilno funkcioniraju. Redovnom upotrebom Nonija se mnogo doprinosi efikasnoj zaštiti od tumora.

Image Hosted by ImageShack.us


Djelovanje "NONI" soka!

SOK TAHITIJSKOG NONIJA rezultat je rada vodećih biokemičara i istraživača, a to su već spomenuti Dr. Ralph Heinicke i gospođa Dr. Anne Hirazumi Kim.

Ukratko:

* PROKSERONIN se u obilnoj količini nalazi u plodu NONIJA. * Enzimi PROKSERONINAZE nalaze se po cijelom organizmu, ali i u raznim vrstama voća i povrća, tako i u plodu NONIJA. * KSERONIN se oslobađa iz PROKSERONINA nakon što se ovaj predhodno vezao i kemijski reagirao s PROKSERONINAZOM.

Što je to značajno u djelovanju KSERONINA u organizmu čovjeka ? Prema rezultatima istraživanja Dr. Heinickea, KSERONIN pomaže da se prošire pore u stijenkama stanica čovjekova organizma , čime se olakšava ulazak hranjivih tvari u njih.

Dr. Heinicke vjeruje da KSERONIN može pojačati sposobnost čovjekova tijela da bolje iskoristi hranjive tvari koje uzima.

Počeo je istraživati što prethodi tom alkaloidu i ustanovio je da su to Proxeronin i Proxeronase. Bio je svakako iznenađen, kada je otkrio da Noni-plod ima 800 puta više Proxeronina nego ananas. Nastavio je sa istraživanjem Noni-ploda.

Rezultati su bili iznenađujući pa su znanstvenici u Japanu, Havajima, Francuskoj, Meksiku i SAD-u ta otkrića proučili i isto tako ih potvrdili.

Odmah je razvijen i patentiran postupak za pripravljanje soka tako da je on u staklenim bocama upotrebljiv više godina, a važni sastojci sačuvani. Dodano je samo 11% prirodnog voćnog soka (grožđe i borovnica), da bi se poboljšao okus.


Kako koristiti "NONI" sok?

Boca dok je zatvorena (sa zaštitnom folijom) može stajati na sobnoj temperaturi (do datuma otisnutog na originalnoj etiketi), čim se otvori mora se držati na hladnom (frižider).Prije upotrebe svaki put bocu protresti.

Najbolji efekti se postižu kada sok se pije ujutro na prazan želudac (na tašte), pola sata prije kave, cigareta i jela.Piti polagano u gutljajima i mućkati u ustima.

Ako se ujutro piju lijekovi tada popiti NONI-sok, sačekati 15-tak minuta, pa onda uzeti lijek.


Pitanja i utjecaj "NONI" soka na ljudski organizam!

Šta sve sadrži noni plod?

Noni sadrži preko 150 hranjivih sastojaka. To su vitamini, minerali, aminokiseline i antioksidanati, koji su vrlo bitni za ljudski organizam ...

Zašto je Morinda plasirala na tržište TAHITIAN NONI© sok u tekućem stanju, a ne u nekom drugom obliku?

Nakon višegodišnjeg ispitivanja došlo se do zaključka da je u tekućem stanju noni najkvalitetnije konzerviran. Polinezijski iscjelitelji koriste ga u takvom obliku od pradavnih vremena.

Može li se TAHITIAN NONI© sok kupiti u prodavaonicama?

Ne, TAHITIAN NONI® sok se može kupiti isključivo preko Morindinih distributera. Ostali noni sokovi koji se prodaju po prodavaonicama imitacije su originalnog TAHITIAN NONI® soka.

Kolika je trajnost TAHITIAN NONI© soka?

TAHITIAN NONI© sok prodaje se u boci od recikliranog stakla visokog kvaliteta kako bi mu se produžio vijek trajanja. On iznosi od 18 do 24 mjeseca, još i više ne otvori li se boca. Jednom otvorenu bocu poželjno je držati u hladnjaku.

Zašto se kao ambalaža koriste staklene, a ne ekonomičnije plastične boce?

Upravo staklena boca omogućuje očuvanje odgovarajućeg termičkog procesa pri punjenju soka, kako bi se učinilo nepotrebnim dodavanje bilo kakvih konzervansa. Primarna želja Morinde je da dovede TAHITIAN NONI© sok do potrošaca u istom stanju i čistoci kakav se koristi na Polinezijskim otocima. Važno je znati da spomenuti termički postupak ni u kom slučaju ne umanjuje kvalitet i efikasnost soka. Prva kapljica TAHITIAN NONI© soka bit ce isto tako svježa i čista kao i ona posljednja.

Kako ostvariti najbolje rezultate sa 100% čistim TAHITIAN NONI© sokom?

TAHITIAN NONI© sok spreman je za konzumiranje direktno iz boce. Poželjno bi bilo piti 0,03 l (30ml ili dvije žlice) soka dnevno. Ta se doza može povećavati, što zavisi od osobnih potreba i zdravstvenog stanja. Najbolje bi bilo piti sok ujutro, pola sata prije jela, kave ili cigarete, ali to ne mora biti pravilo. Polinezijski iscelitelji preporućuju da se pije noni-sok u trenucima najveće opuštenosti.

Mogu li piti TAHITIAN NONI© sok trudnice, dojilje i djeca?

Mogu, bez imalo bojazni, jer je i za njih u potpunosti neškodljiv.

Koliko vremena treba da se primijete prvi rezultati?

Neke osobe primijete poboljšanje stanja u roku od par dana ili nedjelja, dok druge trebaju piti TAHITIAN NONI® sok duže vrijeme da bi primjetile rezultate. Preporućuje se da se pije sok barem 90 dana - rezultati testiranja su pokazali da čak 50% ispitanika osjeti poboljšanje nakon 3 tjedna ili manje, 25% od 3 do 8 tjedana, a preostalih 25% od 8 do 12 tjedana.

Da li je sigurno piti TAHITIAN NONI© sok?

Noni plod, isto kao i TAHITIAN NONI© sok, apsolutno je siguran za ljudski organizam. Budući da je dodatak prehrani, može se uzimati zajedno sa ostalim lijekovima bez štetnih posljedica. Noni je registriran u svijetu kao samo jedno voće više, zajedno sa ostalim voćem koje koristimo svakodnevno u prehrani.



Kako TAHITIAN NONI© sok utječe na ljudski organizam?

Imunološki sustav:
Podržava prirodnu sposobnost imunološkog sustava u borbi protiv infekcija i bolesti.

Krvotok:
Noni sok je superiorni antioksidant koji pomaže tijelu pri regeneraciji i povećava nivo energije tijela.

Probavni sustav:
Sok od noni-ja pomaže pravilnu probavu i povećava kolicinu hrane absorbiranu na celularnom nivou.

Koža i kosa:
Noni sok posjeduje specifične komponente koje su važne za kosu i kožu. Takodjer je vrlo važan pri transportu kemijskih komponentata do kože.

Image Hosted by ImageShack.us


"NONI" odvikavanje od ovisnosti hrane!

Ovisnost o hrani poput kave, cokolade ili prekomjernog šecera ili ugljikohidrata ja toliko raširena da je postala društvena norma. Stupanj naše ovisnosti postaje ocit
samo onda kada u svoju prehranu pokušavamo unijeti zdrave promjene.

POKUŠAJ PRIMIJENITI TAHITIAN NONI TEHNIKU ZA ODVIKAVANJE OD ODREĐENE HRANE KADA:

• Si alergican/na na pojedinu hranu, ali nemaš snage da ju izbjegavaš.
• Pokušavaš izgubiti na tjelesnoj težini tako što izbjegavaš određenu hranu.
• Shvacaš da je određena hrana štetna za tvoje zdravlje ali nisi u stanju maknuti je iz svog jelovnika.

KAKO PRIMIJENITI TAHITIAN NONI TEHNIKU ZA ODVIKAVANJE OD HRANE:

1. Ustanovi koja je to hrana koju želiš izbjegavati. Izaberi jednu ili dvije vrste.

2. Dogovori se sam/a sa sobom da ceš. Prije nego ispružiš ruku za tom vrstom hrane, popiti 2,4 do 3 dcl vode u koju si dodao/la 0,15 do o,3 Tahitian Noni soka. Zatim možeš, ali i ne moraš pojesti taj željeni zalogaj.

3. Mogucnost: Ako i dalje osjecaš želju za hranom a iskreno ju nastojiš izbjeci, popij još jednu cašu mješavine Tahitian Nonija i vode kao što je opisano u koraku 2.

4. Konacno, nakon što popiješ mješavinu Tahitian Nonija i vode, tvoja želja za hranom ce se smanjiti i odluka da ju izbjegneš ce se lakše sprovesti u djelo.

5. Sam/a sa sobom napravi dogovor da ceš ovu tehniku primjenjivati sve dok nije prošlo bar cetrnaest dana u kojima nisi jeo/la hranu koju si izabrao/la u koraku 1.

Doziranje "NONI" soka!

Test Doza:
Djeca (do 16 godina): 3-5 dana 1 cajna zlica (ujutro)
Odrasli (preko 16 godina): 3-5 dana 1 velika zlica (ujutro)

Doziranje za zdrave osobe:


Djeca (do 16 godina): 7 dana poslije test doze 15 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga 7 dana 2 X 30 ml (ujutro i navecer, 1/2 sata prije jela).
Poslije (min. 90 dana) 15 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga (kao preventiva) dovoljno je 10 ml (ujutro).


Odrasli (preko 16 godina): 7 dana poslije test doze 30 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga 7 dana 2 X 30 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Poslije (minimum 90 dana) 30 ml (ujutro, 1/2 sata pr. jela).
Nakon toga (preventiva) dovoljno je 20 ml (ujutro).


Doziranje za osobe sa zdravstvenim problemima:

Djeca (do 16 godina): 7 dana poslije test doze 15 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga 7 dana 2 X 20-30 ml ujutro i navece, 1/2 sata prije jela).
Poslije (dok se ne osjeti kvalitetno poboljsanje) 2 X 15 ml (ujutro i navece, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga (preventiva) dovoljno je 10 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).


Odrasli (preko 16 godina): 7 dana poslije test doze 30 ml (ujutro, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga 7 dana 3 X 40-60 ml ujutro i navecer, 1/2 sata prije jela).
Poslije ( dok se ne osjeti kvalitetno poboljsanje) 2 X 30 ml (ujutro i navece, 1/2 sata prije jela).
Nakon toga (preventiva) dovoljno je 20 ml (ujutro,1/2 sata prije jela).

Napomena: Kod tesih slucajeva (prema svjedocanstvima korisnika) nakon udarne doze (djeca-3 X 20-30 ml; odrasli-3 X 40-60 ml), neke osobe su produzavale taj period i duze od 7 dana ili cak jos vise povecavali dozu. Ako u organizam unesemo vise Noni soka, od potrebne kolicine, ne moze se dogoditi nikakav kontra efekat, jer organizam visak Proxeronina i Proxeronase jednostavno izbaci preko koze ili kroz probavu.

Ovo bi bilo onako kratko o NONIJU jer zaista se ima još puno za reći o ovom izvrsnom proizvodu kojega koriste milijuni ljudi od sportaša, političara, liječnika, poznatih osoba i svi oni svjedoče o utjecaju "NONI" soka na oraginazam, ne samo preventivno nego i kod težih bolesti te naprosto izliječenja koja su čudesna i za ne povjerovati!

Pozdrav svima od Shinze, nadam se da ste se barem malkice približili svijetu "NONI" soka te se uvjerili možda već u djelovanje ovog proizvoda. (za dodatne informacije, upit te narudžbu imate m@il na mom blogu). pozz

Image Hosted by ImageShack.us




Toliko ovaj put. Lijepi pozdrav od Ledena

Post je objavljen 30.09.2007. u 20:11 sati.