Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/razgovorisbogom

Marketing

Što nam nije jasno?

Ma prvo sam mislila napisat samo ric-dvi u komentar Translator wannabe-u vezano za The Secret koji je poprilicno uzdrmao ljude..sta u pozitivnom sta u negativnom smislu..al eto se to pretvorilo u post..

Mislim da je cijela stvar praktički jako jednostavna..
Sve sto imas u zivotu je posljedica onog sto vjerujes..ako vjerujes da The Tajna nema smisla..onda ona u tvom zivotu definitivno i nece imat smisla..
Ali mislim da je jako nebulozno optuzivat Oprah da se igra narodom, ako i ona i taj narod jednostavno u to vjeruju..
Mislim da smo svi slobodni... ako ne nista..pa bar da mozemo mijenjat uvjerenja..mišljenja..stoga..svi ljudi koji su odusevljeni tajnom napravili su izbor..i odlucili da ce povjerovati..a ako su i nastavili vjerovati da Tajna ima smisla..znaci da im se to misljenje i uvjerenje POKAZALO kao ono koje ih zadovoljava..cini zivot boljim..jer da nije tako...oni bi ga promijenili..
Međutim..isto tako..cinjenica je da mišljenja i uvjerenja nije tako lako promijenit..jer u njih ugrađujemo preveliki dio SEBE..jer misljenja se grade godinama..a temelje se na uvjerenjima..koja dobivamo u najranijoj dobi..od nasih najblizis..i sasvim je jasno da nije bas jednostavno preispitivat ni svoja misljenja, a kamoli uvjerenja..jednostavno se bojimo izgubiti taj dio SEBE..a u biti je jako vjerojatno da SEBE jos nismo kako treba ni pronasli..no dobro..
Kad si od malih nogu hranjen nekim uvjerenjem ..npr. "nema kruva bez motike".. onda teško mozemo zamislit da bi nam mogla past mana s neba..
Ali nemojmo zbog toga sto nam je tesko zamislit da je moguce do sretnijeg zivota doci na laksi nacin, optuzivati one koji vjeruju u to..i naposljetku na takav nacin i bivaju sretnijima..
A nemojmo ni krivit one od kojih smo pokupili svoja uvjerenja..jer oni za bolje jednostavno nisu znali..ili nisu mogli..
Mi danas znamo..pristup informacijama je veći nego ikad..hocemo li ga iskoristiti za neki boljitak ovisi o nama..i to da li mozemo.. isto ovisi o nama..u biti sve ovisi o nama..i vrijeme je da se iz pasivnog nacina zivota..i jednostavnog prihvacanja okolnosti malo-pomalo pocnemo prebacivati u akciju i krenemo sa prihvacanjem odgovornosti za zivot kakvim zivimo..jer uvijek postoji bolji nacin..i uvijek postoji izbor..
I ono sto mi mozemo danas je da napravimo inventuru svojih stavova, uvjerenja i razmisljanja..jer neki su vrijedni da ih zadrzimo..al neki su vec toliko isfucani da ne sluze vise nicemu..
Da vidimo koji su to stavovi koji nas guraju naprijed u zivotu..ali naprijed s osmijehom na licu..mozda bolje reci s osmijehom u srcu..jer na licu ce da dođe i prođe..i opet će da dođe..ali onaj u srcu bi trebao da traje duze..jer je odraz onoga koliko smo u skladu sami sa sobom..koliko smo spremni da slusamo i cujemo sto je ono sto stvarno zelimo..i koliko smo spremni da se izborimo za nesto sto zelimo.. bez da to nesto.. jednostavno zakopamo zato sto nas nikad nisu naucili kako da to dobijemo..ili jos gore..nisu nas naucili da mislimo da to uopce zasluzujemo..
I onda pogledajmo svoj zivot danas kao rezultat nasih dosadasnjih uvjerenja..je li stvarno moguce da nista ne bi zeljeli promijenit..zamijenit..
Jer pravo vrijeme za promjenu je ono kad postanemo svjesni da nesto ne stima..a duboko..duboko ispod svih onih uvjerenja znamo da ipak postoji nesto bolje..i da to bolje zasluzujemo..
Je li mislimo i da nase dijete danas-sutra ne zasluzuje nesto bolje..vjerojatno mislimo da zasluzuje..ali..kako smo mi nasoj djeci ipak prvi i najveći uzor..stoga se nemojmo cudit ako budu zivjeli istim zivotom kakvim mi zivimo..jer ne unoseci promjenu u svoj zivot..kakvi primjer uopće pružamo?


Post je objavljen 29.09.2007. u 15:49 sati.