Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenicavecernji

Marketing

Presuda koja je ogolila Haag

HSP-u je presuda Haaškog suda "vukovarskoj trojci" došla kao naručena. U drugi plan pao je tako odlazak Tadića i Rožića iz te stranke. Sada je hit tema,svih medija, sramotna presuda Haaškog suda za zločine počinjene na Ovčari kao i konsternacija koja nastupila zbog sramotno niskih zatvorskih kazni počiniteljima .
HSP traži raspisivanje referenduma oko suspenzije Ustavnog zakona o suradnji sa sudom u Haagu a i trenutačnu suspenziju odnosa sa tim sudom. Radikalno i brzo-nema što. Sutra će Ruža Tomašić u Splitu gdje je srce X.izborne jedinice- u kojoj će se boriti ,na izborima ,protiv Sandera pozvati građane na potpisivanje peticije za referendum. Neće propustiti priliku i podsjetiti građane što je Sander,tada kao lider oporbe, govorio na splitskoj rivi o Haagu i izručenju generala. Progovorit će i o tome što je kroz akcijski plan postigao i kako je kršio elementarna ljudska prava supruzi i djeci generala Gotovine a sve pod egidom "viših nacionalnih interesa i ulasku Hravatske u EU".
Kako čujem Sanader se najviše bojao upravo teme Haaga u predizbornoj kampanji. Sada mu se ova presuda vraća u lice poput bumeranga. Birači desnice teško će mu oprostiti akcijski plan ali i salto mortale u politici prema Haagu. Svi oni koji su donedavna veličali Haaški kao civilizacijsku vrijednost i potrebu koja će donijeti tako željenu pravdu danas bi se trebali stidjeti. Mogli su se uvjeriti bezbroj puta, od svjedočenja Atille Hoarea.preko Geoffreya Nicea ali i iz knjige "Mir i kazna" Florence Hartmann bivše glasnogovornice Tužiteljstva, kako je taj sud sve samo ne bastion pravde. Valjda je sada jasno i Mesiću i Sanaderu da je to sud koji služi političkim interesima velikh sila i za političke ucjene. I još nešto da se ne zaboravi: sud je počeo rad sa suđenjem hrvatskom generalu, doduše iz Bosne i Hercegovne, Tihomilu Blaškiću a sudeći po svemu završit će suđenjem generalu Anti Gotovini. Pa kad je i od Haaga previše je.


Post je objavljen 28.09.2007. u 15:08 sati.