Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

VOX POPULI- O infrastrukturi u studentskom domu

Jedna kolegica koje se potpisala kao Ivana, bivša je stanarka studentskog doma, te poslala nam je svoj komentar vezan za navode Studentskog centra u kojima se nabrajaju razlozi zašto bi trebao poskupiti stanarina u istom. Kolegica je zamolila da komentar postavimo kao post, a ja sam na to pomislio čim sam pročitao prve dvije rečenice, jer sam i sam stanovao prvu godinu u domu i znam kakva je infrastruktura bila tada. Slijedi tekst:
Kao prvo ne postoji 8 već 5 računala u računalnoj učionici, a uz to svako malo neko od računala nije u funkciji. Što se tiče perilica za rublje svako malo se kvare i ponekad čekamo po dva tjedna da se ukloni taj kvar. Domar kad dolazi popraviti bilo koji kvar u sobi popravi ga ili polovično ili uopće ne. Kvaliteta vode, koju nazivaju VODOM ZA PIĆE je i više nego odvratna jer ima sva svojstva koja prava pitka voda ne bi smjela imati (miris, okus i boju). Žute fotelje koje se nalaze u hodniku studentskog doma služe isključivo za goste, te ako se ugleda nekog od stanara, da nedaj bože uči na njima odmah intervenira neki od dežurnih portira. Ponekad se zna dogoditi da po nekoliko dana nemamo toplu vodu ni grijanje, što se opravdava time kako cisterna tih dana nije mogla dobaviti gorivo. Ako netko od studentata želi prijaviti posjet to je VELIKI problem. Uvijek se naglašava kako u, obično 2-3 dana posjete, ta osoba napravi velike troškove struje i vode. Usporedno s tim svakodnevno se dva puta po nekoliko sati voda troši na zalijevanje trave i cvijeća isprede doma, a svaka tri dana se kosi trava sa električnom kosilicom.
Ako usporedimo to s ostalim domovima u lijepoj nam našoj gdje cijene smještaja gotovo nigdje nisu veće od 200 kn ovo poskupljenje od 170 kn je i više nego nenormalno. Uzme li se k tomu još u obzir da ti studenti drugih domova svaki mjesec dobivaju toaletni papir, sredstva za čišćenje soba i sl., ova cijena je apsolutno abnormalna.
Hvala na pozornosti!
Dodatak AKSTU: Molio bih sve kolege iz doma, kao i sve ostale na ovom Sveučilištu da usmenom predajom među svojim kolegama proširite adresu ovoga bloga. Jer zbog studenata on i egzistira.

Post je objavljen 28.09.2007. u 10:40 sati.