Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

VOX POPULI - Sramota na Voxu

Kolega Ivan Gambiroža, student geografije sinoć je pratio emisiju "Vi pitate, mi odgovaramo" u kojoj su gostovali predstavnici AKSTU-a i dogradonačelnik Dražen Grgurević. Izrazio je zgražanje nad ponašanjem dogradonačelnika i nestručnošću voditeljice. Umjesto da pišem nekakav dojam AKSTU-a na tu emisiju, odlučio sam prenijeti tekst našeg kolege. Sijedi tekst kolege Gambirože:
Dana 26. rujna 2007. godina s početkom u 20:00h na lokalnoj zadarskoj televiziji VOX TV u emisiji ''Vi pitate, mi odgovaramo'' održan je razgovor između predstavnika udruge AKST-u, te dogradonačelnika grada Zadra dr. Dražena Grgurovića. Tema razgovora je bila problemi zadarskih studenata. Među ostalim navedeni su sljedeći problemi, na koje je dotični godpodin Grgurović bio dužan odgovoriti. Prije svega vodio se govor o smještaju, prehrani, te zdravstvu studenata. Kao i inače kad je u pitanju studentski standard zadarskih studenata nikad se ne zna tko je odgovoran za ta pitanja. Studenti se svakodnevno obraćaju Sveučilištu, ono taj problem prebacuje na Grad Zadar (poglavarstvo), a oni na Ministarstvo znanosti, obrazovana i športa. I tako u nedogled!
Nakon skoro cjelog sata razgovora studenti iz AKSTU-a opet nisu dobili odgovore na svoja uobičajena pitanja, a naravno da bi sve bilo kao i inače sve je bilo savršeno. Tu se sad postavlja pitanje zašto se uopće bune studenti? Uz sve navedeno svakako treba spomenuti voditeljicu koja je vodila emisiju Ivanu Vukić. Ta osoba ne da nije stvorena da bi vodila bilo kakvu emisiju nego nije stvorena za ništa drugo nego svojim umijetnim osmijehom ulizivati se gradskim glavešinama. Dotična je cijelo vrijeme skoro pa ismijavala studente i njihove probleme, a o samom poznavanju teme o kojoj je ona govorila neću ni spominjati.
Najgore od svega je to što je ta voditeljica, kao i sam dogradonačelnik uporno navodila na to kako studenti koji nisu iz Zadra preziru studente koji su iz samog grada. Pa čime je potkrijepila te svoje argumente? Znaju li uopće oni da udruga Z,V.U.K. surađuje sa udrugom AKSTU, kao i ostali mladi iz Zadra (u AKSTU-u se nalazi veći broj studenata iz Zadra i Zadarske županije, opaska AKSTU-a).
Po pitanju poskupljenja stanarine u studentskom domu sa dosadašnjih 130,00 na 300,00kn studenti nisku dobili nikakav odgovor osim da je 7,5% zadarskih studenata smješteno u domu, a to je največi postotak u cijeloj Hrvatskoj. Odakle im uopće ta statistika. (206 mjesta u domu/5000 studenata= 4,12%, opaska AKSTU-a)
Naravno od VOX TV nije u redu ni to što su skoro svaki studentski poziv prekidali u pola razgovora. I sam sam zvao i postavio pitanje, al očito sam priča u prazno.
Zaključak:
Studenti će se i dalje mukotrpno boriti za svoja prava, pa makar im to bilo posljednje. Šta se tiče samog smještaja, prehrane i zdravstvene skrbi za studente na našu žalost opet ništa nije postignuto. Do kad će to sve trajati to očito ni sam Bog ne zna!
DODATAK AKSTU-a:
Samo bi dodao da pohvaljujem kolegu Gambirožu i njegov istančan osjećaj pravde za studentske probleme. Mislim da bi se na njega i blogericu @srichu mnogi trebali ugledati.


Post je objavljen 27.09.2007. u 10:07 sati.