Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Tuga čemer jad

Super je dan...sve ste na poslu pozavršavali, došli doma i fino ručali, odmorili pola sata i pseto već veselo maše repom jer zna da ide u dugu šetnju. Je je pseto ludo, u školicu danas idemo...treba malo i radit, a ne samo zezat se po šumama i gorama.
Pas veselo uskače u auto i vi laganica, jer još imate hrpu vremena, vozite dok na radiju svira vaša omiljena pjesma. Što bi pjesnik rekao...prava ikebana.rofl
Dolazite pred školicu pola sata prije početka treninga i puštate malo psa da onjuši teren i nauživa se svih tih mirisa koji ga zbunjuju, oduševljavaju i uzbuđuju istovremeno...ponekad pomislite, što li se sve mota po glavici malog sluđenog psića dok tako luđački njuška svaku travku. Koje to more malih misli mora juriti kroz njegove moždane vijuge. Par puta žustro i brzo nategnete pa opustite povodnik tako da štene shvati da je vrijeme da se smiri i da školica samo što nije počela. Malo obilazite i pozdravljate pse iz razreda i njihove vlasnike i počinje škola.
Danas ćemo raditi naredbu sjedni, ali tako da pas sjedne uz vašu nogu kraj koje inače hoda...to će nam biti uvod u naredbu uz...nakon toga raditi ćemo hodanje na povodniku uz naredbu tu (što znači da je pas u krugu od metar i pol od vas).
Posjesti psa uz nogu radi se na isti način kao što ste već radili naredbu sjedi samo što, motivirajući ga slasnim zalogajčićem, morate navesti psa da došeta uz vašu nogu i onda ga pomicanjem slasnog zalogajčića, kojeg držite u vršcima prstiju ruke, od njuške prema repu posjednete uz izgovaranje naredbe sjedi. Kad pas sjedne date mu zalogajčić i pohvalite ga. Ma jednostavno...ali pseto ne misli tako...kako got vi krenete pomicati zalogajčić od njuške prema repu pas uporno gura guzu od vaše noge i sjeda u koso od vas. Jooooj ludi mali pas...pa nije to tako teško...ma nije gazda, ali čitavo vrijeme si me gnjavio da sjednem pred tebe i sada odjednom moram sjesti kraj tebe, kaj hoćeš ti od mene lud. Pokušavate za redom nekoliko puta i pas svaki puta napravi pogrešno i vi mu ne dajete nagradicu, pa mora znati da nagradicu dobiva samo kad dobro napravi vježbu. Pas je zbunjen i jako loše reagira, nakon nekoliko pokušaja vidi se da mu je pala koncentracija jer ne može dobro napraviti vježbu, ali kada ste već željeli odustati, pas uz vašu malu pomoć (tako da ste mu se maaaalo približili uz bok) sjedne uz vašu nogu...braaaavo pas suuuper pas i nagradica je na psećem jeziku.
Prelazite na drugu vježbu, početak naredbe uz...posjednete psa kraj vaše noge i motivirate ga slasnim zalogajčićem. Kada je pas skoncentriran na vas dajete mu nagradicu i izgovarate naredbu uz...pas ostaje sjediti uz vašu nogu i vi ga motivirate nagradicom da gleda u vas...svakih nekoliko sekundi dajete mu nagradicu i izgovarate naredbu uz...nakon svakih pet davanja nagradica pohvalite psa maženjem i glasnim doooobar pas te se malo poigrajte. Nakon igre ponovite radnju.
Pas super prihvaća rad, ali nakon nekoliko ponavljanja vježbe jednostavno više ne želi pogledati prema vama. Psu je totalno pala koncentracija i odbija svaku suradnju....neeeeeee, kukuuu, šta je mali pas. Pokušavate na sve moguće načine motivirati psa, ali niti da bi.crycrycry Pokušavate odraditi neku jednostavnu i naučenu naredbu kako bi psu povratili volju i želju za radom...ali na vaš jednostavni sjedni, pas legne...neeeeee.cry
Do kraja treninga jedino spomena vrijedno bilo je to što ste psu dva puta stali na rep i što je pas to naravno shvatio kao kaznu, pa vas se počeo bezrazložno bojati iako ste mu se maženjem probali ispričati puknucu. Na kraju školice pas izgleda kao da pada s nogu i vi ga pokušavate pustiti među pse, kao nije pedagoški jer bi igra sa psima trebala biti nagrada a vi danas nemate zašto nagraditi psa, ali kao ajde neka se oraspoloži...kad pas odjednom prepun snage, juri gore dolje, skače, vrti se i vas niti ne pogledava kada ga pozivate jer morate kući...jedva nekako dozovete psa i kažnjavate ga za neposluh tako da ga ignorirate ostatak večeri smokin.
Pas na kraju shvati da vas je napala tuga čemer i jad zbog njegovog lošeg ponašanja i dolazi do vas...legne i nježno položi glavu na vaša stopala, pomazite ga i skoro istovremeno oboje zadrijemate kiss...sutra je novi dan i odmorni ćete vrijedno nastaviti trenirati sve dok zajedno ne uspijete precizno raditi sve zadane vježbe.


Post je objavljen 25.09.2007. u 07:25 sati.