Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ramboa

Marketing

Dvorana

Sjedim ja tako neki dan zagledan u njivetinu krumpira, i mislim si koji mi je bio kurac da sam je ovoliku posadio. Sjedim ja i razmišljam, kad odjedanput k meni priđe neki čovac, mršav, izdužena lica i plavih očiju. Sa bradicom i brčićima, obučen samo u neku halju. Gledam ga ja i nevjerujem, pa upitam: "Pa jesil to ti Džizus?"
- Pa jašta da sam ja. Đe si Rambo? Šta ima? - odgovori on
- Ma ništa moj Džizus, evo me jebe ova njivetina i razmišljam kako dogodine neću saditi ništa ovdje, al jopet neznam što da napravim sa tom zemljom? Da je prodam, da je iznajmim, da posadim rogače? Nisam pametan?
- Pa što ne napraviš dvoranu na toj njivetini, pa pustiš raju da se igra u njoj? - kaže Džizus
- Kakvu dvoranu?
- Pa za tenis, jebo ga ti. To ti je kod nas na nebesima sada glavni hit. Evo svaki tjedan imamo neki Paradajz open, pa Hells-bells open, pa otvoreno prvenstvo Kraljevstva nebeskog i tako to.
- Ja, imaš pravo Džizus. Pa kakva vam je ta dvorana, kako izgleda, da znam i ja ovdje dogodine početi sa svojom?
- Ma Rambo mi smo htjeli napravit dvoranu za više tih sportova, al kako smo morali puštati Njemu da pobjeđuje na svim turnirima, tako se On zaljubio u tenis i htio da napravi dvoranu samo za tenis. Počeo On sa onim sranjima kako je to sport za gospodu, pa kako se to ne zove džabe "bijeli sport", pa kako treba prava podloga kao ona na Australin openu, pa ovo-ono...nama to dokurčilo i mi napravimo Njemu dvoranu samo za tenis. Projektiramo tako da budu dva igrališta u dvorani i kresnemo jedan stup po sred dvorane, tako da se nađe. Onda sazidamo zidove, bez tribina i eto ti dvorane.
- Al to sigurno košta, moj Džizus. Nemam ja te love.
- Ma lako za pare, jarane. To fino napraviš ovako: nađeš par kompanjona sa kojim ćeš to izvesti. Zatim narediš svojima da uvjek glasaju za sve što ti kažeš, pa ti kažeš "Ajmo za dvoranu". a oni naravno kažu "Ajmo!". Pa onda kažeš da će to biti džabe. pa kasnije kažeš: "Nemože džabe, mora nešto koštati, recimo 5 milijunčića", pa onda to svake godine digneš za milijunčić ili dva, nešto daš za dvoranu, nešto podjeliš sa kompanjonima i eto ti dvorane za 4-5 godinica. Poslje je iznajmljuješ za lovu onima koji nemaju pojma o tenisu, ali žele guzici nabiti nivo, i eto još para.
- Pa jel se to šta isplati? - pitam ja.
- Kurac se isplati. Eno je, zjapi prazna.
- Pa što ste je onda gradili?
- Pa da imamo na što objesiti tablu sa natpisom: "Na ovom mjestu je nekada bila njiva na kojoj su ljudi sadili krumpir, te kasnije pekli police, jeli špek i pili gemišt. Amen."

Post je objavljen 24.09.2007. u 16:25 sati.