Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Ludilo od šetnje...

I tako ste nakon napornog treniranja i stalnog bdijenja nad vašim malim psićem, odlučili krenuti u jednu totalno slobodnu šetnju negdje gdje nikoga nema. Uzeli ste slobodan dan i spojili ga u produženi vikend, odabrali ste jednu od obližnjih planina i dobro proučili planinarske karte i odabrali stazu koja će odgovarati i vama i vašem malom psiću. Naprtnjača je puna svih potrebnih, a nađe se tu i koja nepotrebna stvar...dva slasna sendviča za vas, energetske nagradice za psa, dovoljno vode za oboje, kabanica, mali džepni nožić i osnovna prva pomoć (gaza, zavoj, flaster i ona injekcija koju nam je dala teta veterinarka ukoliko psića u šetnji ubode neki insekt na čiji ubod bi mogao imati alergijsku reakciju). Slojevito ste se obukli, na nogama su vam udobne i nepromočive gojzerice...jurrriiiišššš...idemo u šumu gdje ćemo biti sami i gdje ćemo slobodno juriti i hvatati leptire i ptice i drvo i travu i sve.party
Došli ste do početka staze koju ćete pokušati savladati, izlazite iz auta a pseto unezvijereno novim mirisima i okolinom samo gleda okolo, širi nosnice i čuli uši...di si me to doveo ti jedan ludi gazda lud. Dolazite do improviziranih stepenica kojima se trebate uspeti jedno dvjestotinjak metara i tu počinje štenetovo ludilo...jurrrriiiššš uz stepenice...ma stani mali pas pa ne smiješ ti još ludovati uz stepenice...pseto zastane, pogleda vas i sretno zamaše repom te nastavi juriti uz stepenice sretan. Svako malo štene zastane i okrene se tražeći vas pogledom i čim vas spazi jurne dalje uz stepenice. Pomalo zadihano dolazite do vrha stepenica, a ludi pas sretno skače oko vas i čeka kuda ćete dalje. Krećete po utabanoj stazi i naredbom možeš otpuštate štene u jurnjavu...ma totalno ludilo...gore, dolje, šnjof šnjof, drvo u zube, pusti drvo hvataj leptira, ukopaj se na mjestu jer si vidio pticu, gore dolje, okret pogleda prema gazdi kiss, gazda je tu, juriš dalje, gore, dolje, travka, cvijet...i tako neumorno sat vremena hoda do kraja staze gdje se izlazi na široku prekrasnu livadu...tu štene obješenog jezika i zadihanosti daje do znanja da je žedno, a kako i ne bi bilo od tolike jurnjave....dok vadite vodu i posudicu puštate psa da malo odahne i ohladi se prije nego počne halapljivo piti...srulp srulp i posudica je prazna. Idemo malo juriti po livadi...imate osjećaj da nema tog cvijeta ni te travke koju vaše veselo, zaigrano i potpuno slobodno štene nije onjušilo, a u vama je prekrasan osjećaj kada gledate kako se pseto veseli, a još je veća sreća kada pas svako malo dotrči do vas i kao da dolazi sa vama podijeliti svoju ushićenost i radost...sretni ste do suza kiss.
Jurcajući tako livadom dolazite do malog planinarskog restorančića iz čijeg se dimnjaka izdiže bijeli dim...bit će kuhaju nešto. Prilazite i ostavite štene da leži i čeka pred vratima dok vi ne provjerite primaju li vas unutra sa psićem...ma nema problema kaže konobar, samo naprijed. Ulazite i naručujete grah s kobasom za vas i porciju sira i vrhnja u koju ćete nadrobiti malo kruha za vaše dobro i drago štene njaminjami. Klopate tako slatko da vas konobar i vlasnik s guštom pogledavaju...a kako i ne bi nakon ovakvog uspona i sline jurnjave. Otpuhnete malo i pozdravljate se s dragim ljudima u restoranu...spust je pred vama. Štene se izludiralo, a i vama noga više nije laka pa sada baš onako smirujuće koračate dok vam psić hoda praktički uz nogu...ma bravo mali pas...baš opušta ovako lagano šetati fino napunjenih želućeka. Dolazite do auta i dobro pregledavate psa da se na njega kojim slučajem nije zakačio kakav zli krpelj...je je ima pas zaštitu protiv krpelja, ali ne treba biti lijen i svakako ćete pregledati psića s najvećom pažnjom usmjerenom ka izloženim mjestima na preponama, trbuhu i vratu. Skinuli ste nekoliko krpelja koji se još nisu niti uhvatili za kožu...vidiš da treba pregledati psa...i dok lagano brunda vaš limeni ljubimac i dok pseto umorno spava u prostranom prtljažniku koji je preuređen u sobu za psa, lagano jašete u suton opijeni prekrasnim zalaskom sunca. Uh kako ćete slatko spavati noćas.


Post je objavljen 24.09.2007. u 07:31 sati.