Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

I Papa je protiv suvremenog oblika kapitalizma

Eto jednostavne i lako razumljive riječi i iz vrha crkve: "Logika profita, ako prevladava, povećava razlike između siromašnih i bogatih i povlači za sobom katastrofično korištenje planeta" (link).

Iako time nije ništa novo rečeno, drago mi je da se i naš Papa odlučio na malo aktivniju kampanju protiv suvremenog kapitalističkog društva u kojem je profit glavni (u pravilu i jedini) pokazatelj uspjeha. Nadam se da neće stati na ovoj propovijedi.

I inače imam dojam da mnogi intelektualci, iako dobro prepozanju prave probleme u našem suvremenom društvu radije šute, ili filozofiraju okolo-naokolo zbog tobože političke korektnosti. Građani naše države koji su zaokupljeni svojom svakodnevnicom, jasno mi je, često niti razmišljaju puno, niti imaju puno vremena razmišljati o tome kuda sva ta potrošačka manija i trka za zaradom vodi naše društvo. Ali zato baš imamo naše intelektualce, koji bi trebali imati za zadatak da promišljaju o stvarima koje su dalje od svakodnevnice. Rado ću poslušati njihova kritička razmišljanja. U HTV-ovoj emisiju "Lica nacije", voditelj Bilić uporno pokušava nešto konkretno izvuć iz naših intelektualaca, tu i tamo mu pođe za rukom, pa eto vrijedi pogledat. toliko za danas...

Post je objavljen 23.09.2007. u 22:47 sati.