Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melaniehogwarts

Marketing

U kupaonici za prefekte...

˝O-oprosti...˝ počeo se ispričavati čim je shvatio da nije sam u kupaonici, ali na moje veliko iznenađenje nije nakon toga izašao van nego je zatvorio vrata i ostao tamo stajati dok sam ja brzim pokretima pokušavala otvoriti što više slavina da me prekrije pjena.

˝Nisi stavila natpis pa sam mislio da... Čekaj malo, pa ti nisi prefektica˝, rekao je i pogledao me svojim tamnim očima. Osjetila sam kako mi je nešto poskočilo u želudcu.
˝Ovaj, nisam, moja sestra je, pa sam joj uzela ključ jer sam... Čekaj, pa ni ti nisi prefekt.˝

Sad je na njemu bio red da objašnjava.

˝Ovaj, da, imam prijatelja na sedmoj godini koji je glavni prefekt pa sam mu iz fore ukrao ključ, pa si mislim kad već imam ključ da vidim kakva je ta kupaonica za prefekte i onda baš naletim... ovaj da˝, spetljao se i pomalo nespretno završio. Onda smo se pogledali i počeli smijati. Iako se ja nisam mogla baš opušteno smijati s obzirom na to da su me pokrivali samo mjehuri sapunice koji su počeli nestajati. Ponovo sam otvorila slavine i upitala:

˝Bi li mogao sad otići, mislim, da se mogu okupati do kraja?˝ On me pogledao s nervoznim smiješkom.
˝Mislim da će morati ostati ovdje još neko vrijeme jer Filch patrolira hodnikom već pola sata i čini se da neće tako skoro otići.˝
˝A kako će onda ja izaći iz kade?˝
˝Ja se ne bih žalio da jednostavno izađeš kad budeš gotova (tu sam ga namršteno pogledala) ili mogu žmiriti˝, rekao je kad je primijetio kako ga gledam. Zatim je sjeo na stolac ukrašen sirenama pokraj vrata i zašutio.

Nisam mogla vjerovati da sad upravo sjedim u kadi dok je iza mene dečko koji mi se sviđa. Na tu pomisao bi mi želudac poskočio, ali bi se smirio kad bi se sjetila da Michael tu nije svojom voljom. Ili je možda izmislio ono s Filchom kako bi duže ostao sa mnom. Možda se i ja njemu sviđam i sad će mi upravo... prestani! naredila sam svom mozgu. Nisam htjela tako misliti jer bi se onda sigurno razočarala ako bi saznala da to nije istina.

Michael se upravo nervozno nakašljao, a ja sam primijetila da su mjehurići opet nestali i da se voda već ohladila. Zatim sam dohvatila svoj štapić koji je stajao pokraj najbliže slavine i zamahnula govoreći Nonvidusti. Čula sam Michaelov povik protestiranja i okrenula se zadovoljno primijetivši da preko očiju ima tamno plavi povez.

˝Rekao sam da ću žmiriti˝, rekao je kada je čuo da sam izašla iz kade.
˝Ne vjerujem ti˝, rekla sam smiješeći se. Zatim sam se u miru obukla i uz pozdrav krenula van kada sam se sjetila da mu još nisam skinula povez s očiju.

˝A mene ćeš tu ostaviti s tim?˝ upitao je.
˝Naravno da neću˝, odgovorila sam, a onda sam protrnula.

Nisam se mogla sjetiti čarolije za skidanje čarobnog poveza! Mogla sam već čuti Melissin glas u glavi: ˝Da si slušala na satu znala bi čaroliju. I znala bi da se čarobni povez može skinuti i bez čarolije ako ga skida onaj tko ga je stav...˝ To je to! gotovo sam povikala na glas. Michael je već nestrpljivo lupkao nogom o pod kada sam mu pažljivo odvezala povez koji je odmah uz tihi puk nestao i otkrio njegovo lice. Bilo je tako blizu mojemu i ja sam pogledala u stranu. Kada sam ga ponovo pogledala u oči stavio mi je ruke na ramena i lagano me poljubio ravno u usta.


Weee! Jubilarni 20 post priče! Nadam se da vam se sviđa. Komentirajte! Poosa...

Post je objavljen 23.09.2007. u 13:07 sati.