Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

I Jelena je spremna


Nedavno je na web portalu za borilačke sportove Profightstore objavljen članak o našoj Jeleni Radoš - reprezentativki u low kicku, -56 kg, koja se je pripremila za odlazak u Beograd na Svjetsko prvenstvo.

Kako mi je želja na jednom mjestu (ovaj blog) skupiti što više informacija o našim kickboksačima i kickboksačicama, prenosim i taj članak. Pa, pročitajte:



Veliki izazov je pred mladom Jelenom Radoš, članicom KBK "Sveti Krševan" iz Zadra. Naime, nju od 24. rujna do 1. listopada očekuje nastup na seniorskom SP u low kicku i to u Beogradu (Srbija).

Jelena je već prije na sebe skrenula pažnju svojim odličnim nastupima. Višestruka je državna prvakinja kako u full contactu tako i low kicku, a naslovom najbolje okitila se i na juniorskom SP koje je bilo održano u Benkovcu i Zadru 2006. Veliki je potencijal i pred njom je sigurno još puno odličnih rezultata, a priliku za ostvariti prvi imat će vrlo skoro i to u Beogradu gdje sigurno neće biti samo prolaznik.



Jelena Radoš

Tako misli i Jelena:

- Sam nastup na jednom SP je velika čast, ali ja ne želim to natjecanje samo po tome pamtiti. Želim tamo zabilježiti što bolji rezultat i mislim da sam za to itekako spremna.

Sami treninzi sigurno su bili jako naporni?

- Definitivno, tijekom cijelog ljeta sam trenirala tako da ću na ovom SP sigurno biti u odličnoj formi. U posljednje vrijeme ja i trener Neno Mitrović još više smo pojačali intenzitet samih treninga tako da sada radimo dva puta na dan. Ujutro je na rasporedu trčanje, sprintevi, nabijanje kondicije dok poslije podne slijede sparinzi u dvorani s muškim članovima iz kluba.

Posljednji tvoj nastup i ujedno zadnja provjera pred SP bio je nedavno u Tešnju (BiH) gdje si uvjerljivo osvojila prvo mjesto?

- Da, tamo sam nastupila na prvenstvu Balkana i to u full contactu. Nažalost, odradila sam samo jednu borbu i to ne u cijelosti. Svoju protivnicu Mihridžanu Gorinjac svladala sam vrlo brzo i to nakon svega četrdesetak sekundi. Bilo bi bolje da je meč trajao i nešto duže, ali što je tu je.

Prije toga u Jazinama si se susrela i sa Ivonom Rocom iz šibenskog Dalmatina. Bio je to odličan meč iz kojega si na kraju kao pobjednica izašla ti?

- Slažem se s Vama da je to bio izvrstan meč. Ivona je puno iskusnija od mene, iza sebe ima više od tristo mečeva, jedanaest godina trenira što taekwon-do što kickboxing i stvarno je vrhunski borac. U taj meč sam ušla dosta odvažno i hrabro i to mi se na kraju isplatilo te sam došla do dragocjene i meni jako važne pobjede. Drago mi je i da su komentari nazočnih u dvorani bili jako pozitivni, svima se svidjela borba između nas dvije.

Uz kickboxing okušala si se i u boksu, bilo je vrlo uspješno?

- Tako je, na prvenstvu u Puli osvojila sam prvo mjesto, bilo je dobro. Istina, dosta su pravila drukčija nego u kickboxingu, ali svakako bilo je to zanimljivo iskustvo. Koliko čujem uskoro bi se trebala osnovati i ženska boksačka reprezentacija i ukoliko me izbornik pozove rado ću se odazvati. Volim borbe bez obzira bile one u boksu ili kickboxingu.

Svjetska si juniorska prvakinja, očekuješ li ponavljanje tog rezultata i u seniorskoj konkurenciji?

- Kamo sreće da mi to pođe za rukom, vjerujte, ne bi bio nitko sretniji od mene. Sve što ja želim u Beogradu je da dam svoj maksimum pa ukoliko to bude dovoljno za medalju bilo koje boje ja ću biti presretna. Činjenica je da će tamo nastupiti svi najbolji svjetski borci i da će konkurencija biti najjača moguća, ali ne bojim se nikoga. Puna optimizma idem u Beograd i nadam se tamo dobrom rezultatu.

Nakon Beograda, kakvi su ti daljnji planovi?

- Ove godine upisala sam u Zagrebu Pravni fakultet tako da odmah po završetku svjetskog prvenstva idem na studij. Međutim, i dalje ću nastaviti sa treninzima kod Emila Zoraja kako bi što bolje spremna dočekala SP u full contactu koje će se održati u mjesecu studenom u Portugalu. Jedno je sigurno, odmora nema jer nova natjecanja vrlo brzo su na rasporedu.



Jelena Radoš sa svojim trenerom Nenadom Mitrovićem

Neno Mitrović, trener:

- Jelena je vrlo mlada u ovom sportu i sam njen odlazak na ovo SP predstavlja veliki uspjeh. S pripremama smo počeli još u sedmom mjesecu, odradili smo sve ono što smo i zacrtali tako da će Jelena u Beogradu biti maksimalno pripremljena, kako fizički tako i psihički.

Odaziv za Beograd će biti strašan. Tamo će nastupiti svi najbolji svjetski borci i već sada nešto prognozirati dosta je nezahvalno. Jelena je veliki radnik, odlično kontrolira borbu i jako udara te će sigurno stvarati velike probleme svim svojim protivnicama. Ipak, ja sam optimist, vjerujem u nju i stvarno se nadam da bi ona mogla doći i do borbe za medalju, a onda je sve otvoreno.


Članak autora Ž.Kapelari objavljen je 15.09.2007. na web portalu Profightstore

I Jeleni, i cijeloj reprezentaciji želim puno sreće i uspjeha u Beogradu.





Post je objavljen 22.09.2007. u 23:59 sati.