Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/discloser

Marketing

Dakle Jesen za neke nove pocetke


Image Hosted by ImageShack.us


Dakle nakon (ne bas ) dugog ,(prilicno) toplog i (nimalo) dosadnog ljeta vratio se ja eto bas na prvi dan jeseni. Koje su novosti,eh sad ja ludim-skacem odkud krenuti,no najbolje je poceti od onih velikih naslovnica.
Svatko tko je pomislio da ce ove ljetne `trojke` srusiti svemocni Titanic ili se bar pribliziti po zaradi ocekivnao je dobio blow in the face,ne samo da ce vec 11 godinu zaredom krlaj zarade ostati Leo i Kate na pramcu broda koji smao sto se ne potopi nego niti magicna stvorenja iz uma Tolkiena nisu premasena.
No dobro pobjednik se mora imati i zato ga proglasavamo,zapravo kad se bolje razmisli u svijetu te `zabavne` industrije ovo ce desetljece ostati debelim kamenim slovima ucrtano kao Potterove godine. Iako nije zaradio najvise nekako mi se Red Phoneixa i 5 dio Pottera `na filmu` cini jako izazovno i jednostavno je od svih nastavaka napravljen najvece odmak od prilicno nezainteresiranog i nabacanog Plamenog pehara.
No da neduljim najvise je zaradio pogadate vjerujem captain Jack Sparow i njegov hod od smrti do natrag u svom jedinstvenom crnohumornom stilu s bocom ruma u jednoj i kormilom u drugoj ruci -tocno 30m vise od Pottera 5 s ukupno velikih ali ne i rekordnih 958m dolara te se svrstao na 5 mjesto svih vremena.
693m zaradili su Transformeri koji mi usput receno nisu nikad bili miljenici ali sto vise gledam Megan Fox sve vise topim svoje kritike,a i onaj mladahni Shan leBoeuf izlazi s naj-lijepsom pjevacicom koja svojim hitom Umbrellla rusi sve stanice vec par mjeseci- naravno Rihanom pa si i time dize bodove malo,iako za mene ce pravo njegovo ostvarenje biti kad na DVD dode `Disturbia` gotovo-receno remake Prozora u dvoriste kao odlicna nazovimo teen-triler akcija kao slaga za mlade gledateljstvo.
necu previse duljiti sa dva animirana zanimljiva filma Shrek 3 -779m i Simsponi preko 500m a od Spideyu i njegovih 885m vec se nasiroko pricalo.

Image Hosted by ImageShack.us

Stubiste prema glavnoj dvorani - serijal za sjecanje

Za mene je jucer zavrsila dugoocekivana sad vec epska saga o Harryu Potteru i dvorcu zvanom Hogwarts te time ostajem pod dubokim dojmom velikog zavrsetka.Serijal koji je magicno prestigao sve knjige prodane u cijeloj povijesti svijeta (osim one svete knjige naravno) eto dosao je do mozda kraja.Mozda kazem samo zato jer sam zadnjih desetak godina marljivo citao i re-citao sve djelove serijala.Nemogu naravno dati realnu ocjenu zbog toga sto su mi svi likovi prirasli srcu ali kako kruze krtiike su izuzetno povoljne i zasigurno je sve iznenadilo vrlo duboko bavljenje smrcu i pripremanjem na njen dolazak.
Knjiga je odavno prerasla djecje okvire (negdje kod 4djela kad Cedric umire) i zadnjih smo 5 godina svjedocili pravoj povorci ubijenih likova .U zavrsenom djelu gotovo kao da je `pakao sisao na zemlju`.Ministar je ubijen,pola profesora u Hogwartsu takoder,u Ministarstvu se pod `rasistickim` zakonima uce kako su bezjaci i druga ne-magicna bica poput zivotinja,protjeruju se svi oni neciste krvi.Uzasna paradigma s dobom 3 Reicha,ali i prica o tome kako se ko ponasa kad nastupe zla vremena (a nazalost uvijek nastupaju).Harry,Ron i Hermiona su u bijegu i pokusavaju unistiti preostale djelice duse glavnog zlocina Onaj-koji-se-boji-umrjeti (nazvao sam ga tako jer opet u nama svima cuci jedan takav glas,al mi sami biramo nakraju puteve).
Uz smrti velikog Dobbya i jos desetak ostalih dolazimo do zavrsne bitke u Hogwartsu.

Image Hosted by ImageShack.us


Tu se vodi pravi rat i svi se konci svode na ovo (nesto nalik kad decko shvati da je to cas kad treba curu pozvat van) cete Smrtonosa s ljudozderskim divovima i ogromnim paucima marsiraju na zidove dvorca.
Punoljetni studneti (i mnogi s nizih godina) uz pomoc prezivjelih clanova red Phoenixa i profesora Hogwartsa brane posljednju nadu dobroga -da ce poznati trio stici i pronaci nacin kako ubiti cisto-nerazumno-zlo.
U uzasno vjernim scenama padaju mnogi branitelji (zaista emotivan trenutak za one koji su te likove pratili desetak godina) ,najteze mozda meni pada smrt Tonks koja je nemogu si pomoci nepotrebna.
Roman se pretavra u serijal Georgrea Martina (mo nije neka procita ako voli imalo fantasy dark price) u kojem krv leti posvuda i koji vjerno opisuje tijek bitke.
Na koncu Harry baca oruzje i stize u ruke neprijatelja prepusten smrcu i siguran da ce njegovom smrcu sve se promjeniti.No u cudnom nevjerojatnom preokretu Harry neumire (iako u romanu doslovno hoda spreman na smrt i sve izgleda tako) vec svjestan pravi se mrtav i promatra kako se prica nastavlja bez njega.
Sam Tom Riddle aka znate-vec-ko doalzi pred dvorac ,baca tijelo harrya i nudi oprost svima koji se odmah predaju.Neville koji je svima poznat kao nespretan i nesiguran cesto hvataljka ostalima dere se iz svog glasa i uspjeva ubiti zmiju Nagini.U tom trenu nastaje pravi pakao jer se kentauri iz sume pripajaju bitci,testrali uzljecu i napadjau divove,cak se i Hagrdiov polubrat divovski Grawp pridruzuje.U izrazito emotivnom poglavlju gledamo kroz Harryeve oci kako svi ti likovi i sva bica uzdizu oruzje i bore se do smrti,a vrhunac je osobno bio kad je vojsku kuhinjskih vilenjaka iz duboke Hogwartsove kuhnje poveo stari Kreacher dok mu s usnica klize rijeci `u boj,u boj`.
Uz krikove smrtonosa sve se ponovno svodi na duel Harry vs Tom Riddle i sve zavrsava dobro-ako se to moze reci s obzirom na tolike mrtve.
Saznajemo i kasnije obitelj Harryevu i mnoge druge ,te sve zavrsava sa recenicom nije me bolio vec 19 godina aludirajuci na poznati oziljak na celu.
Meni zvuci da ce JKR biti predosadno i da ce joj faliti Hogwarts i nadam se da cemo pozivjeti da ugledmao neki novi serijal o Hogwartsu ,mozda prije mozda poslije ali ako je ko sposoban vratiti se na tron,to je onda JOANE KATHERINE ROWLING.

Dakle ova je jesen zaista za neke nove pocetke,jedno je razdoblje zavrseno i krenulo je neko novo poglavlje.Mozda i nije stvar u Harryu,niti u priblizavanju EU,niti u globalnom zatopljenju-zahladenju,niti u mojoj americkoj nadolazecoj punoljetnosti -21,niti u nadolazecim ratovima koji bjesne iz usta celinih ljudi svijeta,mozda je jednostavno takav osjecaj u zraku ,mozda je naravno samo meni ali zasigurno je jedno poglavlje i simbolicno zatvoreno uzvikom `expeliramus`,poglavlje nogometnih lopti,skolskih odmora i duge plave kose.

Image Hosted by ImageShack.us

Uz `1408` naj-ocekivaniji film godine - psih/tril/horr/ `BUGS`

Da se nezavrtim u vlastitom razmisljanju (iako cu se truditi osobnit blog) pred nama su zanimljivi prohladni (nadam se) dani a sto se filma tice jdva cekam moju premjeru filma `Bugs` s Ashler Judd o kojoj sam vec pricao,zatim Denzela kao real american gangstara,Will Smitha kao jedinog zivog na svijetu il pak 3-10 Yuma s C.Baleom kao napokon novim pravim westernom (o kome cu pista za koj dan),3 djelom Bourna, novim residentom koji bas ima premjeur u ovim trenucima u USA,ratnim the KIndgom s Jaime Foxxom ali i ostalima koje sad neam vremena spomenuti.Tu su i novi nastavci Nip-tuck iliti Rezi me,i naravno megaocekivani Lost koji je dobio novi termin petkom po dvije epizode i to u 8 sati.
Zvuci jako konfuzno i ispremjesnao ali tako valjda treba izgledati prvi post nakon duzeg vremena.
Kako bi rekli....see ya sooner then later



Post je objavljen 22.09.2007. u 11:58 sati.