Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/adansoniadigitata

Marketing

Iznad svijeta

Mnogo dana je prošlo, mnogo tjedana je iza mene i ovog bloga.
No da ne bi ispalo da sam nestala, isparila, evo me ovdje. Dolazim jako rijetko, no ipak sam tu, gledam vas i virim kroz vašlje ključanice od bloga, promatrajući sva ta sretna ili tužna lica kako se u masi kotrljaju u ovom virtualnom svijetu i mislim: Jesam li ja dio ovoga? Mogu li se smatrati dijelom ovog svijeta, koji je toliko nestvaran da nekada zaista pomisliš da stvarni svijet uopće ne postoji.

Nekako me ovih dana uhvatila volja za pisanjem, te već nekoliko dana pokušavam napisati post, i uvijek dođem do te ideje u busu ili u parkiću, no poslije shvatim da zapravo nisam imala ništa važno za napisati.
Toliko sam vam toga željela reći, a sada su ponovo riječi isparile. To je žalosno.

Pročitala sam knjigu "Parfem" i mogu reći samo najbolje. Jako me ipresionirao stil pisanja, i općenito, kako je stvorena knjiga. Iako sam ju čitala gotovo tri mjeseca sa pauzama, željela sam je pročitati do kraja. Nevjerojatno je koliko mi je trebalo da ju pročitam. zapravo ju nije uopće nije bilo teško za čitati, jednostavno sam osjećala takav teret za vijeme čitanja da sam morala prestati. I nakon nekoliko tjedana opet sam pročitala nekoliko strana te iznova osjetila umor i iscrpljenost. No sada se osjećam tako lagano i lepršavo, kao da sam upila svu pamet ovog svijeta i to iz samo jedne knjige, koja je napisana kao niti jedna druga.

Još mi se jedna čudna stvar dogodila tijekom ovih dana. Inače sam uvijek slušala iPod, a sada ga ne mogu niti pogledati.
Sve moje misli, svi događaji su povezani sa nekom pjesmom. To mije bilo strašno zabavno, za vrijeme dok bih nešto radila, slušala bi određenu pjesmu, te kasnije, nakon nekog vremena, kada bih ponovo preslušala tu pjemsu, sjetila bih se svakog detalja od tog događaja. Sada se ne mogu prisjetiti niti jednog. Kao da je došao neki virus i odnio sve moje uspomene. Nekako se osjećam prazno, kao da je jedan mali djelić mog života otišao i postao zaboravljen.
To pokušavam shvatiti.

Ovako bih mogla pisati još danima, no oči mi se sklapaju te ću vas sada lijepo pozdraviti, a sve one, na koje sam zaboravila tijekom ovih tjedana, doći ću osobno posjetiti.
Pozdrav!

Vaša Djevojčica Lutalica
Post je objavljen 21.09.2007. u 22:00 sati.