Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Kladionice i školarci


Početak školske godine poklapa se otprilike i s početkom ligaških natjecanja u većini kod nas popularnih sportova.Također se početkom godine počinju puniti i kladionice našim školarcima,pogotovo za vrijeme školskog odmora te prije i nakon nastave.
Koliko ja znam,a znam, klađenje je zabranjeno maloljetnicima pa me zanima zašto se nitko ne pobrine riješiti ovaj problem.
Riješiti ga možemo vrlo lako.Naime,svaka poslovnica kladionice ima kamere za videonadzor.Dovoljno je uzeti snimke iz poslovnica i provjeriti uplaćuju li maloljetne osobe oklade.Primjerena kazna onima koji ne poštuju zakon bila bi dovoljna da se otjera školarce iz kladionica.
Problem osim mogućnosti razvijanja ovisnosti o klađenju je i stav koji se stvara kod osoba koje se klade,a taj je da će jedan par, jedan gol Ronaldhina ili Henryja riješiti njihove financijske probleme.Rješenja problema su o drugima,a oni koji se klade su tek pasivne osobe koje samo trebaju odabrati prave parove.
Druga opasna stvar je ta da se stvara stav da postoji način da se živi dobro i bez puno rada.
Umjesto da se potiče mlade da sami traže rješenja kroz vlastiti rad i vlastitin snagama stavljamo ih u položaj pasivaca koji samo promatraju svijet oko sebe nadajući se da će im njihivi favoriti donijeti bogatstvo i sreću.
P.S. Ne liči li vam ova priča o klađenju građanima, političarima i izborima?Imam dojam da se građani prečesto klade na izborima birajući onu kombinaciju koja bi trebala biti dobitna i koja bi trebala riješiti njihove probleme bez da oni sami ulože neki veći trud.


Post je objavljen 21.09.2007. u 16:10 sati.