Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometnistrucnjak

Marketing

Ukratko o Dinamo - Ajax

Razočaranje. Ne toliko rezultatom koliko igrom. Teško je očekivati da se igra koju gledamo utorkom i srijedom prebaci na male ekrane i četvrtkom, zaista teško uz ovakve momčadi. Nažalost, Ajax je jedna od boljih momčadi u kupu UEFA i to je ono najgore. Dinamo je izgubio od jedne prosječne ali pametnije, igrački loše ali iskusne momčadi koja je znala iskoristiti sve ono što su joj Modri ponudili. Oni, a i svi drugi koji su ove godine igrali s Dinamom (osim Domžala) su iskoristili greške Dinamove obrane, greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu i kojima po svemu sudeći nema kraja.
Mislim da nije problem u igračima, u Drpiću i Schildenfeldu. Problem je u malom broju utakmica, kvalitetnih utakmica. To svatko zna i to svatko potencira. Iz utakmice u utakmicu. Sumnjam da Schifo onako igrao da svaki tjedan igra sa jačim momčadima. Ova utakmica jučer je još jedan minus Ligi 16 i pokušaju uvođenja još nekvalitetnijih klubova u prvu ligu.
Što se tiče utakmice, moram priznati da mi je, iako odlično taktički postavljena i s jedne i s druge strane, bila kao i svima vama dosadna (možda baš zato). Veći dio drugog poluvremena nisam stigao pogledati ali ono što sam vidio zaista nije bilo dobro. Vidjevši naslove po hrvatskim web portalima nakon utakmice bio sam nemalo iznenađen. Naslovi kao „traži se trener s mudima“ nisu nimalo dobri i nimalo realni u ovom trenutku. Dinamo ima ono što ima, s tim igračima treba pokušati proći dalje i ne smije se osporavati svaki potez trenera. Prvo se trebamo zapitati zašto smo danima prije utakmica i s Werderom i s Ajaxom tvrdili da dotični klubovi nisu u formi, da je Dinamo lagani favorit. Medijski prostor je takav. Da bi prodali svoje primjerke moraju „napumpati“ stvar, a potom kad stvar prođe moraju iz nje izvući što je više moguće, naravno ocrnjujući sve i svakoga tko im se nađe na putu. Sportski novinari, dno dna hrvatskog sporta su autori dijametralno suprotnih priča iz dana u dan, od toga da smo najbolji na svijetu pa sve do usporedbi s amaterskim momčadima. A sve to najčešće dolazi iz pera istih novinara.
Osobno bi postavio jednako zatvorenu varijantu igre jer smatram da se prolaz u skupine Kupa UEFA treba odlučiti tek u drugoj utakmici. Nažalost, obrana je pogriješila i sad sve izgleda grozno, ali da se taj kiks nije dogodio danas bi u novinama čitali kako je Dinamo izvukao odličan rezultat pred uzvrat s višestrukim prvakom Europe!


Post je objavljen 21.09.2007. u 15:18 sati.