Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Pitaju nas ljudi...

Opet u šetnji...zapravo stalno vas ljudi pitaju koliko vremena provodite u šetnji sa psom...paaaaa, oko pet sati dnevno...zar toliko?...pa stvarno je toliko. Dobro je štenetu posvetiti što više vremena, a najkorisnije će vam biti vrijeme koje provodite u šetnji.

Svo vrijeme, pažnja i trud koji uložite u psa u štenećoj i mlađoj dobi višestruko će vam se kasnije vratiti.

Naravno da se i kod kuće poigrate sa psićem, ali psić kad je doma uglavnom spava, klopa i ide piškiti i kakiti.
Štene ne treba uznemiravati dok spava, ili odmara...štene mora imati svoj mir kako bi se pravilno razvijalo. Nemojte misliti da vas štene ne voli ili je ljuto na vas kada se povuče na svoj jastuk i drijema. Štene, kao i vi, treba svoje vrijeme.
Nemojte misliti da se štene naspavalo i odmorilo zato što ste ga vi pozvali s jastuka, a ono je veselo pojurilo i prihvatilo igru. Štenci su uvijek spremni za igru, čak i kad su umorni i žele odmarati njihov poriv za igrom jači je od svega.

Šetate vi tako sretni i veseli i baš vam se danas neda ništa trenirati i neda vam se pilati štene sa sjedi lezi puzi vrti se...imate slobodan dan. To vi samo tako mislite...iznimno je bitno to što se u šetnji družite sa psićem, pratite njegove pokrete i reakcije u raznim situacijama, gledate ga dok se sretno igra, a štene vas nagrađuje toplim i sretnim pogledima zato jer ste tu s njim i skupazajedno uživate. U slobodnoj šetnji sa psom nagradit ćete svaku dobru stvar koju štene napravi...svaki pogled koji vam uputi nagradit ćete sretnim povicima, dobar pas bravo pas super pas...svaki puta kada pas dođe do vas da vam se javi i posveti vam malo pažnje, nagradit ćete ga slasnim zalogajčićem i galameći super pas bravo pas i puštat ćete ga nazad u igru sa psećim frendovima...kada u šetnji štene otrči ispred vas i onda stane i okrene se tražeći vas pogledom opet ćete sretno izgovarati riječi bravo pas super pas ma ti si mrak pas...svaki puta kada u šetnji psu naredbom ne privremeno/korektivno zabranite da odjuri nekom na oko opasnom psu pohvalit ćete psića veselom galamom već poznatih riječi i slasnim zalogajčićem. Jednom riječju nećete propustiti nagraditi svaki pozitivan i dobar potez koje vaše štene napravi. Samo neka svi oko vas gledaju prema vama kao da ste poludili...sve te pohvale ostvarit će između šteneta i vas dobar kontakt...odnosno što vi više pozitivno obraćate pažnju na štene to će i štene više obraćati pažnju na vas. Nikako ne želite biti jedan od onih vlasnika pasa kojima se bavljenje sa psom svodi samo na stajanje na livadi dok psi bez ikakve pažnje i kontrole jure okolo...i onda se ti vlasnici čude jer imaju pse koji su neposlušni i svojeglavi i koji na svoga vlasnika niti ne obraćaju pažnju niti za njega mare. Želite biti odgovorni vlasnik psa koji će sa svojim psom uspostaviti dobar kontakt i odnos, koji će se veseliti suradnji i druženju sa psom...a na kraju uživati u onoj posebnoj povezanosti između psa i njegovog vodiča.


Post je objavljen 21.09.2007. u 08:20 sati.