Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometnistrucnjak

Marketing

Počinje napokon!

Nogometna tvornica novca, Liga prvaka, kreće u svoje novo izdanje. Svake godine sve bolja, kvalitetnija i neizvjesnija nego prije. Iako predsjednik UEFE Platini najavljuje reformu ovog najcjenjenijeg i najbogatijeg nogometnog natjecanja na svijetu, još ćemo barem ovu i sljedeću sezonu gledati isti format natjecanja.
32 momčadi raspoređene u 8 grupa, raspoređene ždrijebom koji je ove godine bio dosta sklon jakim ekipama. Naravno, najviše zahvaljujući jakosnim skupinama koje su spriječile da se tri jaka kluba nađu u istoj skupini, iako, realno gledano, u LP imamo 32 jaka kluba koja se ravnopravno mogu natjecati.
Nećemo puno duljiti o momčadima, reći ću samo da su favoriti, barem oni glavni izbjegli jedni druge u početnom dijelu natjecanja. Od glavnih favorita i ove godine treba izdvojiti Milan i Inter, zatim Real M i Barcelonu te engleski kvartet Man Utd, Liverpool, Chelsea i Arsenal. Naravno, Sevilla već zadnjih par sezona dokazuje da može s najjačima, Valencia, Lyon i Roma mogu svakoga pobijediti, a od ostalih momčadi najviše se očekuje od Werdera, Porta, možda PSV-a, CSKA, Stuttgarta, Schalkea...
I ove godine najviše predstavnika imaju Engleska, Italija i Španjolska (4), slijede Njemačka i Portugal (3), pa zatim Francuska (pomalo gubi status „lige petice“), Turska, Škotska i Ukrajina (2) te sa samo jednim predstavnikom Norveška, Češka, Nizozemska, Rumunjska, Grčka i Rusija. Popis dobrih ekipa zaista je dug te moramo priznat da nas čeka još jedna neizvjesna i „luda“ Liga prvaka. A što je najbolje, ovo je tek zagrijavanje za drugi krug i međusobne susrete europskih divova.


Post je objavljen 18.09.2007. u 18:20 sati.