Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljeselo

Marketing

Otac Antić - Čovjek koji je čitao duše

Sticajem "sretnih okolnosti", dvaput godišnje pohodim svetište Gospe Lurdske u Zagrebu di se tradicionalno održava Prominska misa, a kojoj nazoče prominjci sa područja glavnog grada, pa i šire.
Tako je bilo i danas.

Image Hosted by ImageShack.us
Nadgrobna spomen ploča Ocu Antiću u čast


Prominjaca u povelikom broju, jer to je Božji narod koji štuje Boga i svete, a posebice Gospu Čatrnjsku.
Prominjski župnik fra Šime Nimac kojeg pamtim po litošnjoj propovidi u sv.Roka, kada je tvrdio da Thompson i društvo pretjeruju s održavanjem proslave Dana državnosti u Čavoglavama, kad već postoji ona legitimna, u Kninu, danas je vođenje mise prepustio svom kolegi svećeniku iz Splita.
Bio je iznimno zanimljiv i nadahnut, makar neki vele „i opširan“.


Image Hosted by ImageShack.us
Prominjci pomno slušaju svaku Božju riječ...



Image Hosted by ImageShack.us
Filip na grobu hrvatskoga sveca, sa časopisom "Dobri Otac Antić"



Po završetku mise smo obišli grob Dobrog Oca Ante Antića, budućeg sveca(nadam se), jer se nalazi u ovom svetištu, desno od ulaza.
Kakav je duhovni velikan bio Antić, to će mnogi potvditi u kauzi koja se provodi da bi ga se proglasilo blaženim.
Ja samo izdvajam nekoliko rečenica koje je o njemu kao vrhunskom psihologu i ispovjedniku izrekao čovjek koji ga je dobro poznavao, splitsko-makarski nadbiskup u mirovini Frane Franić (on me krizmao!):

„Od mnogih sam naime čuo da on pogađa misli i da čita dušu, pa je i mene zanimalo: hoće li fra Ante i u moju dušu moći prodrijeti i hoće li štogod unutra otkriti, što možda ni meni nije poznato.
I zbilja, moram reći da je taj čovjek imao ne samo jednu vjersku kulturu, ne samo jedno znanje o duhovnom životu, o pogreškama i o manama, o krepostima i vrlinama, tj. O onom što se zove nauka o duhovnom životu.“



Image Hosted by ImageShack.us
Prominjsko druženje poslije svete mise nastavlja se u crkvenom dvorištu uz degustiranje prominskih delicija...





P.S. Prije ove mise bila je još jedna misa i to za nogometaše, upravu i stručno vodstvo NK Dinamo (pretpostavljam da su mnogi čuli za taj klub) što moram svakako pohvaliti, ali i izraziti žaljenje što takvu praksu nemaju i "oni za koje mi srce tuče".


Post je objavljen 17.09.2007. u 20:37 sati.