Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

50 A-BOMBI UZ HRVATSKU GRANICU

Zemem ja maloprije današnji Jutarnji i imam kaj za vidjet na naslovnici: 50 atomskih bombi uz hrvatsku granicu. Čekaj malo. Jel' nas netko pitao želimo li tu opasnost u našem dvorištu? OK. Rekoh, pomalo. Čitam ja dalje i u cijelom tekstu ništa o tim bombama. Sad si nekak mislim da nisu fulali u naslovu? E, ako ima ovdje netko iz Jutarnjeg, daj provjeri tu informaciju. Trkeljaju o nekih 90 atomskih bombi u Italiji, koje tamo ne bi smjele biti po nekom zakonu br. 185 iz tamo davne 1990. Kaj, sad ih misle nama dati? Ma nek si ih imaju. Mjenjajte zakone drugovi talijani, treba vam to, da se obranite od ovih opasnih terorista američkih, ovaj, muslimanskih, hoću reći.

N'da, ima lijepi pasus na kraju cijelog teksta, pa vam ga u potpunosti prenosim.

Bombe koje su sada raspoređene u Europi nisu taktične, nego strategijske, pripremljene za eventualni treći svjetski rat, koji bi mogao zatrti život na Zemlji.

U cijeloj EU, takvih je atomskih bombi : 481 (riječima: četiristoosamdesetjedna madrfakr bombi). Količina dovoljna da se nekoliko puta razorimo do, kako se kaže, temelja.

O čemu pričamo? Evo i nekih tehnikalija.

Karakteristike bombi B61-3, B61-4 i B61-10

Težina bombe: 312-322 kg
Dužina bombe: 3,2 m
Tip: taktička nuklearna bomba
Brzina: do 2 Macha
2 neutronska generatora
Eksplozija: iznad tla ili na tlu s odgodom pri spuštanju
Snaga: 0,3 do 170 kilotona

Mislim da su nas naši dragi vodeći političari skupo prodali. :(

Ne znam kako vi, al' ja polako počinjem razmišljati o selidbi na neki miroljubiviji planet. Blah!


PS: Na kraju nagradno pitanje. Ako ovi krvožedni frikovi, Bush, Cheney i NATO-vci od nas ispale te bombe, baš me zanima gdje će pasti bomba poslana sa "suprotne" strane. Da mi je samo znati?

Post je objavljen 17.09.2007. u 20:21 sati.