Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kikaandnoname

Marketing

Zabava


Probudio sam se u pola deset.Bila je subota.Kad sam se digao shvatio sam da u rukama imam pismo.Lijepo sam ga ispravio i stavio u kuvertu.Pogledao sam van i padala je kiša.Otišao sam u kuhinju i našao mamu i Anu kako doručkuju.
Mama kad me je vidje odmah mi reče:»E zlato moraćeš mi danas otići do nalaze u bolnicu»-reče
-A zašto Ana ne ide,ja moram po neke bilježnice kod Bojana-rekoh samo da ne moram ići.Jer ja mrzim bolnice.-A i moram se s dečkima iz benda ić dogovorit nešto.Pravimo zabavu za kraj godine i vas dve ste pozvane ako hoćete.-rekoh joj
-Ma dobro.-reče mama kad je čula da je i ona pozvana.-samo ja moram otići po tatu na aerodrom-reče i ode van.
Kad sam čuo da on dolazi,sve mi se smučilo.Stalno me je gnjavio kao da sam neki klinac i još je usto govorio da ja trebam ići za pravnika.Već ga zamišljam kad čuje da imam bend:»Marko sine ti si još mlad da sviraš.I kakva ti je to budućnost.Nikakva.Samo pevaš i sviraš,a kad ostaneš praznih džepova onda ćeš doći meni.Ne može to tako.Trebaš biti pravnik.»
Stalno smo se svađali oko toga,a mama i Ana su nas smirivale.Vidio sam da je Ana nervozna.One su uvek mislile da će to moje ludilo muzikom proći,ali to je postalo ozbiljno i vidim da se zabrinula.
Poljubio sam je u obraz i rekao da će sve biti uz redu te izašao iz kuće.Gledao sam na mobitel.Niti jedne poruke.Bojana javi se.Bilo je 11 kad sam došao Branku.
Otvorio mi je sav pospan i rekao»Pa to si ti.Zašto me budiš tako rano.»-reče i glasno zjevne.
Nisam se hteo svađati jer sam imao previše problema.Bojana,tata,bend,ime,upis na akademiju……

-Izvini,ali morao sam doći da se dogovorimo za zabavu.Kasnije moram do Cetinje na upis na akademiju.-nisam bio sretan i malo sam povisio ton.
-Ej Merko,ja sam se šalio.Znam da se trebamo dogovoriti za ime benda i za zabavu.Izvini-reče Branko iznenađen mojom reakcijom.

Samo je Danijel znao za Bojanu.Branka,Gagu i Bojana to ne bi zanimalo.
Branko se zabavljao sa nekom crnokosom Jovanom iz nekog kraja gde mu živi tetka,Bojan je upravo prekinuo sa Marinom iz Danijelovog razreda,a Gaga je pune tri godine u srećnoj vezi sa Bojaninom sesričnom
Tijanom.

-Nema veze,ajde zovi ostale i na sastanak.Ja idem oprat ruke.-mirisale su mi na pismo koje sam stavio ispod jastuka sa namjerom da ga na zabavi dam Dolly.
Iz kupatila sam čuo kako Branko priča sa Dragoljubom.

-Evo stižu-reče dok sam brisao ruke.
-Super-rekoh i tad se sjetih one devojke od juče.-Branko,ko je bila ona plavuša što te poljubila juče ispred škole.
Branko se zacrveni i reče:»Joj Marko tebi ne mogu lagati.Prevario sam Jovanu.Ne volim ju više.Sve joj smeta.Brinem se šta će reći kad čuje da imam novu curu.»
-Ne brini,samo pazi da i ovu ne izgubiš.-odmah sam se setio Bojane i mislio šta sad radi u Beogradu.Da li uči za prijamni ili sedi u kafiću sa nekim šminkerom u tangama.
Za nekih pola časova došli su i Gaga,Danijel i Bojan

-Ajde sada da razmislimo.Ka bi vi da se bend zove-reče Branko.
Svi su ćutili.
-Neka se zove Podgorica ili Petorica ili…-nije stigao reći jer mu je Bojan rekao:»Treba nam ime neko čudno,koje se ne koristi ali lepo.»
No-reče Gaga jedući sendvić-sviđa mi se nešto sa no.No će predstavljati našu izdržljivost u svijetu medija.
Svi smo se počeli smijati.
-No Name-ispali ko iz topa Danijel
-Sviđa mi se-rekoh ja,a i drugi su potvrdili.
Tada smo se i dogovorili i za zabavu.Osetio sam da stvari kreću nabolje.Moći ću se posvetiti karijeri preko leta,a onda i Bojani kad se na jesen vrati.
-Znači kad će biti zabava da znam otići obavjestiti narod-reče Gaga
Dogovorili smo se da ćemo proslaviti kraj na kupališu Landan u petak s početkom u osam.Ja ću se pobrinuti za muziku i urediću prostor za bend,Branko će naručiti hranu i piće, Bojan i Gaga će zvati ljude,a Danijel će samo doći,jer mi sve pripremamo ,a pošto je on iz benda doće da svira.Bio je malko razočaran,ali je pristao.

Kasnio sam na upis. Branko me je zapričao kad sam shvatio da je već 1,a ja sam u pola dva u Cetinji imao upis. Otišao sam kući, obukao moje treperice, bjelu majicu, nabio kapu, uzeo dokumente i otišao .Dolly je rekla da će me povesti jer je i ona kasnila na upis. Vozila je brzo. Cijelo vrijeme smo šutjeli, a ja ju nisam htjeo pitati za Bojanu. Odjednom je rekla:
-Čujem da pravite zabavu!-reče ona pogledavajući na sat
-Da ,u petak na Landanu. Dođi ako hoćeš-rekoh joj sav sretan što ju nije spomenula
-Da naravno, a znaš…-nije uspjela završiti. Vjerovatno joj je Bojana rekla da ništa ne govori. To je bilo u redu.
Kasnili smo pet minuta, ali su nas ipak primili. Pisali smo test 20 minuta i onda su nam rekli da će nam javiti poštom ili telefonom. Sve je super prošlo.

Sljedećih 7 dana smo Dolly i ja proveli izabirući pjesme, a usput smo naručivali razne materijale za podij. Super je bio opremljen. Naravno kad smo nas 4 bili poznati po najluđim zabavama tijekom ljeta.
Branko je naručio sve vrste pica,palačinke,sendviće i drugo tako da nam je i problem sa hranom bio rješen.Gaga je pozvao pola grada,a Bojan svoje najdraže cure:Kristinu,Mirnu,Milicu,Nevenu,Mateu,Jelenu,Enu,Saru,Sanelu,Biljanu,Bojanu(ne moju)…i druge.
Došao je i petak.To je ujedno i bio dan naše prve gaže.Došao je i Perić da nas bodri, ali je prvo morao da vidi pjesme koje smo trebali svirati.
-Šta je ovo-reče sav ljut-Kakve su ovo pjesme.Marko trebao si birati nešto bolje,a ne šta je ovo,Plavi orkestar i cajkaroše.
-Čekaj Periću,smiri se-reče mu Danijel-pa ovo je naša zabava,mi možemo svirati šta hoćemo-
-Kako hoćete,ali rokeraši ne sviraju balade-odgovori i ode
Nisam nikad znao da sam se prijavio za bend rock muzike i ovo je prvi put da vidim Perića u pravom svjetlu.No nije me to mučilo.
Ljudi su počeli stizati i ranije.Mi smo bili obučeni u mornare i izgledali smo pomalo smješno.Branko je nabavio dosta gajbi pive pa su polako počeli uživati.Svirali smo brze pjesme uz koje se može igrati.
Mirna ,Kristina i Dolly su najviše plesale.Čak sam u jednom trenutku pomislio kako bi mi sreća bila potpuna kad bi ona bila tu.Vrijeme je brzo prolazilo.Noć se spustila.Već pomalo pijani počeli su svi skakati u bazene,a mi smo svirali i pjevali kao ludi.U ponoć smo izabrali kralja i kraljicu škole.
-Došao je očekujući trenutak-reče Miki sa treće godine.-Kralj je…….Marko Sokić Soki-uzvikne i mi smo mu počeli pljeskati.
-A sada kraljica.-Kraljica je ………….Lutkica Dolly
Dolly je bila presretna.Popela se na pozornicu u svjetlo plavoj haljini,stala pokraj Marka i počela mahati.Stavili smo im krune na glavu,a ja sam čvrsto zagrlio Dolly.Znam kakav je osjećaj kad ti se ispuni životna želja.
Ostali smo na kupalištu do 5.Bojan i Branko su samo svirali i otpjevali koju,a nas dvojica smo skakli u bazene.Igrali smo vaterpolo i počela je padati kiša.Svi smo kao ludi počeli bježati van.Bili smo pijani i kidali smo se od smjeha.Potom smo se pridružili slavlju u dvorani(tamo su imali drugi razredi)i kući sam došao u 8.




Post je objavljen 14.09.2007. u 22:18 sati.