Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/veterinarskikutak

Marketing

POČETAK !!!!!

Dala sam i zadnji ispit na faksu , pa polako pišem diplomski finally cerek. Veselm se tome kraju iza kojeg opet dolazim na početak. Pa sam zaista imala potrebu Vama i budućim mladim nadama veterinarske struke pojasniti što nakon faksa. Koje su nam mogućnosti ? Što možemo raditi ? Kolike su nam plaće?
Pa krenimo od početka ; nakon dugogodišnjeg studiranja na dosta teškom fakultetu ( prosjek studiranja je 9 godna ....pa si ti misli ) napokon dobiješ diplome i voila:

Izbor br 1:
STAŽIST( ja spadam u ovu kategoriju) :
Image Hosted by ImageShack.us



- godina dana volonterskog rada , ako ti se posreći da upadneš u Veterinarske ambulante u Zagrebu dobijaš 800 kn . Svi ostali 0 kn !!! Ali zato dobivaš znanje rada u struci i stječeš nova iskustava, a stažiranje ti je potrebno da nakon godinu da možeš polagati stručni ispiti i dobiti licencu VETERINARA.Situacija je bolja u okolici Zagreba i drugim gradovima Hrvatske.
Za razliku od nas veterinara naši drage kolege humani doktori za svoje stažiranje dobivaju plaću koja po mojim saznanjima i nije toliko loša. Za to njihovo pravo u Saboru je donesena odluka da se njima OBAVEZNO mora isplaćivati plaća. E tu ja ostajem zbunjena ?
Dakle njima znaje i plaća , a nama samo znanje .....interesting !

Još bolje mi je bilo kada je mojoj dragoj prijateljici došao humanac u posjet na naš faks . Začudio se što mi sve znamo i što sve mi radimo i tako pun dojmova ju je upitao: Daj mi reci kako se vama životinje zahvaljuju?. Ona je ostala zbunjena njegovim pitanjem pa mu kaže: Kak to misliš ?
Humanac će na to : Pa ono da li vam daju bombonjere ili ?
Ona: Ne, poližu nam ruke.........?
Znači mi ne tražimo skupa pića, kave, slatkiše ,već samo da ta životinja koja je ušla unutra tražiti pomoć ode vesela i zdrava.

Nije mi jasno kako se za nas nije ustao neki pametni član Sabora primjerice Arapović i rekao : Dajte i stažistima veterinarima neku mizerijicu od plaće da imaju što jesti, da imaju od čega plaćati režije , ma i oni su ljudi i treba im novac....ZIHER!
e sada ćete Vi reći zašto se nismo borili , pisali peticije i sl., primjerice osobno ja pisala sam raznim ministrima i ništa.

Izbor br. 2. :
RAD SA LJEKOVIMA
Image Hosted by ImageShack.us



za ovaj posao nije vam potrebno odrađivati pripravnički ispit, već samo diploma. Dobiti ćete auto, službeni mobitel i dobru plaću. Za ovaj tip posla se odlučuju oni kojima je već dosta veterine i totalno su dekintirani. Jednostavno nemaju više volje/želje još godinu dana jesti na iksicu jer nam Cao-cao izlazi na uši.


Izbor br. 3;
RAD SA MESOM I MLIJEKOM
Image Hosted by ImageShack.us


ovaj posao je rad u veletrgovinama i kontrola mesa/mlijeka/ribe isto finjak , plaća,mob, autek i da vidiš.



Ima tu još puno mogućnosti i još mnogo izbora, no mene najviše pogađa to što smo svi krenuli kao mladi entuzijasti da liječimo životinje.Da sam htjela raditi sa ljekovima išla bi na farmaciju ili na ekonomiju pa bi bila tgovački putnik velikih farmaceutskih kuća i nudila njihove proizvode Veterinarskim ambulantama.

Pa dakle ja ovdje objavljujem svoj početak stažiranja u trajanju godine dana for free, pa ću Vama puna znanja pisati svoja nova iskustva u veterini. Ja sam imala sreću da su oko mene mladi , pametni veterinari sa jako puno novih aparata i metodama rada , a vi budući veterinari koji ste još na fakultetu pišite peticije, borite se da nam budućnost bude malo ljepša.

Pozdrav svima odoh na posao wave


Post je objavljen 14.09.2007. u 10:03 sati.