Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

11. 09.

Let 93

Sinoć se jedan film tako zvao . Inače, dosta gledam TV- možda i previše. No pokušavam birati što gledam i donositi neki sud o tome što gledam.
Jučer je bila i godišnjica napada na Ameriku. Bilo je par prigodnih filmova – američkih - o toj temi. ( Zanimljivo bi bilo pogledati i arapske o tome , ako ih ima )
Sjećam se, taj dan prije šest godina u to vrijeme sam navratio do mojih roditelja . Pitam mamu di je tata , a ona kaže da leži u krevetu i sluša radio . Evo njega dolazi sa popodnevnog drijemeža . Na pitanje šta ima novo na vijestima koje je slušao na radiju , kaže da nema ništa , samo se neki avion zabio tamo u neki toranj u Americi. Ajde , ne budi mi teško , upalim CNN i imam što vidjeti ; jedan toranj gori a u drugi se baš zalijeće još jedan avion .
Čak su i sami Ameri podijeljeni oko tih događaja. Jedan mi je Amer ovo ljeto ( tamo u Beču ) rekao da je u tom trenutku pomislio :' Mora da smo se nekom gadno zamjerili kad nam to rade!' Ne treba ni reći da je protiv Busha i njegove politike , više je za povlačenje i zatvaranje SAD-a u neku samoizolaciju…No , možda tako razmišlja jer je porijeklom Libanonac ?
No svakako mislim da mogu zaključiti sa dvije stvari:
Svijet nije isti nakon 11, 9 . i
Ameri su o tome napravili dobre filmove
, a bar dva od njih su bila
jučer ; jedan o vatrogascima NY i drugi ' Let 93'


Post je objavljen 12.09.2007. u 23:11 sati.