Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Sastanak Kalmete i Obersnela

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmet danas je u Rijeci održao radni sastanak s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i zamjenikom župana Lukom Denonom.
Iako je gradonačelnik bio nezaodovoljan neodazivanjem ministra na njegove pozive da posjeti Rijeku i raspravljaju o prometnim problemima, nakon današnjeg sastanka izrazio je zadovoljstvo dogovorenim, budući da je dobio uvjerenja od ministra da će se svi rokovi oko gradnje riječke zaobilaznice ispoštovati, te su otklonjene sumnje koje su se javile oko nedavnog proširenja koncesije za građenje i gospodarenje autocestom Rijeka – Zagreb. Naglasio je da ovaj Kalmetin posjet nije vezan isključivo za predizborne svrhe, budući se neke od dogovorenih stvari, poput zračne luke Rijeka, mogu riješiti u idućih mjesec dva, koliko je još ostalo mandata ministru.
Dožupana Denonu je umirila ministorva tvrdnja da je Rijeka glavna hrvatska luka te da je grad od glavnog državnog interesa.
Kalmeta je rekao da je zadovoljan s dinamikom radova na prometnicama, za razliku od gradonačelnika, pa su na sastanku između ostalog pričali i o ubrzanju radova. Posebno je istaknuo da prihvaća davanje državnih jamstva od 25 milijuna kuna za modernizaciju Riječke zračne luke.
Najavio je i sastanak između tvrtke Luke Rijeka i Grada Rijeke kako bi se u što brže vrijeme riješio problem lučkih dugovanja spram Grada.
Međutim, unatoč idiličnoj atmosferi, gradonačelnik Obersnel je rekao da će i dalje svki tjedan ministru slati razglednice sa slikom riječke zaobilaznice, sve dok ne vidi strojeve na samoj zaobilaznici.
Oko planirane nizinske pruge i Kalmeta i Obersnel su se složili da će pomoći daljnjem razvoju riječke luke, ipak, postojeća pruga je dovoljna za rast lučkog tereta u idućih četiri ili pet godina.


Post je objavljen 11.09.2007. u 14:47 sati.