Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kreativna statistika Ane Lovrin

Ana Lovrin, photo by Poslovni.hr
Ovih dana od ministrice pravosuđa Ane Lovrin možete doznati neke statističke podatke kao recimo da je u lipnju ove godine bilo 38,8% manje neriješenih predmeta nego 2004. godine u istom mjesecu. Na prvi pogled rekli bi da se nešto događa. No to je samo jedna strana medalje. U periodu koji se spominje desilo se nekontrolirano enormno povećanje cijena odvjetničkih usluga, što je najvećem dijelu građana ove zemlje onemogućilo traženje pravde sudskim putem jer je pravda za njih postala preskupa.

Kako bi se problem skupe pravde riješio potrebno je donijeti i zakon o pravu na pravnu pomoć. Taj zakon je u pripremi, ali sadržaj tog zakona poražavajući je i ne donosi ništa dobroga. Da je tome tako potvrđuje i jučerašnje otvoreno pismo premijeru Sanaderu i ministrici Lovrin koalicije 20 udruga u kojemu ih prozivaju da se prihvaćanjem konačnog prijedloga zakona o pravu na pravnu pomoć oglušuju na upozorenja udruga da će upravo takav predloženi zakon onemogućiti građane u pristupu sudovima, obespraviti siromašne i pomoći bogatima.

Kad sagledate stvari u svjetlu potpunih informacija, postaje i puno jasnije otkud dolazi pad broja neriješenih predmeta. Ljudi jednostavno više nisu u stanju dizati nove tužbe i tražiti pravdu na sudu jer nemaju novaca.

Post je objavljen 11.09.2007. u 09:47 sati.