Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Prosvjetljenje

Spomenuo sam u prošlom postu da imam tek jedan glavni "cilj" - prosvijetliti se. I to će se vjerojatno i dogoditi unutar narednih nekoliko godina. To nije nešto oko čega ću se ja truditi, već ću samo poduzimati one aktivnosti oko tog "cilja" za koje mi spontano dođu da ih poduzmem. Za mene postoje dvije vrste prosvjetljenja: osnovno i ono uz koje dolaze posebne moći.

Osnovno prosvjetljnje vs. Prosvjetljenje s moćima
Osnovno prosvjetljenje za mene znači da smo u stanju živjeti potpuno u Sadašnjem trenutku, biti konstantno u stanju koje je mješavina unutarnje sreće i mira, uz duboko iskustveni osjećaj da smo svi mi Jedno. Ne samo to vjerovati i ne znati to samo mentalno, već iskustveno. Stanje svijesti koje nije na nikoji način ovisno o vanjskim okolnostima - pa koliko god one bile dobre ili loše mjereno iz uobičajene ljudske perspektive. I to je to - ako je to zadovoljeno smatram da se je dogodilo osnovno prosvjetljenje. Ako uz to dolaze i neke posebne moći kao što su: materijalizacija nečega iz ničega (npr. kao što radi Sai Baba), mogućnost da se bude na dva različita mjesta, mogućnost iscjeljivanja, kozmičko znanje, javljanje svojim učenicima u snovima, pretvaranje vode u vino (pozdrav Isusu wave) itd. tada je to "pojačana" vrsta prosvjetljenja. Te dodatne moći me uopće ne zanimaju jer jedino što mi je bitno je osnovno prosvjetljenje. I najvjerojatnije će se to meni dogoditi unutar narednih nekoliko godina. Da li sam u pravu ili sam falio, vrijeme će pokazati. Inače, ova moja izjava je vjerojatno prilično hrabra ili luda, ovisno kako gledate na to - jer koga znate da je tako nešto rekao o sebi? Ponekad ni sam ne mogu vjerovati u to i pojavi mi se pitanje "Zašto baš ja?", ali eto - ako je to sudbina što ja tu mogu? wink

Sudbina?
Prije nekoliko godina jyhotish astrolog mi je rekao: "Planete su ti savršeno postavljanje od tog i tog datuma pa do kraja života." I ja sam mu rekao: ma ne znam baš, meni je to malo presavršeno, a on je rekao "A čuj, ja tu ništa ne mogu - planete su ti tako postavljene, nekome mora biti i savršeno". Inače, taj datum se je već dogodio i iako neke stvari nisu bile onakve kako mi je bilo zapisano u jyhotish analizi osnovni smisao je isti. Između ostalog mi je i rekao da ću nakon tog datuma biti u takvom stanju da neću imati više nikakve karmičke lekcije za svladati. I kada se dogodi osnovno prosvjetljenje to će biti istina - nema više karmičkih lekcija. Koliko god sam uzeo tu jyhotish analizu sa velikom rezervom na kraju će se vjerojatno pokazati da je osnovna poruka te analize bila itekako točna - jedino što je taj datum došao nekoliko godina kasnije.
Prije 10 godina kada sam krenuo na put samorazvoja i duhovnosti, redovito sam govorio - "ne zanima me prosvjetljenje, ne gnjavite me pričama o tome, želim samo da se razvijam kao osoba i da sam u stanju imati bolju kvalitetu života." A sada je obrnuto - jedino me zanima prosvjetljenje, a sam razvoj kao osobe mi i nije više toliko bitan. Zašto takva promjena? Pa eto, za sve postoji pravo vrijeme - prije 10 godina nije bilo pravo vrijeme za moje prosvjetljenje, sada očito je.

Prijelazna faza
Trenutno sam u prijelaznoj fazi i to je vjerojatno zadnja faza za mene prije prosvjetljenja. Započela je u nekom trenutku čitanja jedne knjige od Byron Katie kada mi se je dogodio neki klik. I od onda promatranjem vidim da se taj klik nekim svojim tempom nezaustavljivo širi kroz cijeli moj sistem. Još uvijek je većina mojeg sistema "uobičajena", ali s obzirom na moć onoga što se širi taj "uobičajeni" dio postaje svakim danom sve manji. Sada i da želim više se ne mogu vratiti na staro - previše toga sam osvijestio, previše sam se izmijenio da bi to bilo moguće. Pretpostavljam da se u dubini moje podsvjesti kriju još uvijek razni negativni programi i koliko god sam još uvijek ranjiv u ovaj prijelaznoj fazi ne bojim ih se, dapače, jer sam svjestan da me u najboljem slučaju mogu uzdrmati kada izađu na površinu, ali nakon toga će se i oni transformirati. Znam da je tako jer je nemoguće odoliti bilo kojem negativnom programu moći svjesnosti koja se širi u meni. Stvarno više ne znam što bi me moglo zaustaviti - možda fizička smrt ili neka jako velika nesreća, no i to mislim da bi me samo eventualno usporilo, ali ne i zaustavilo u potpunom prisjećanju onoga što Jesam.

Eto, ja sam sa vama iskreno podijelio moj "cilj" svjestan toga da će me netko od vas možda okarakterizirati kao ludom osobom, ego manijakom, budalom, zaluđenim, u zabludi i sl. To mi je sasvim OK, čak nekako i očekivana reakcija - jer doći sa izjavom "najvjerojatnije ću se prosvjetliti kroz narednih nekoliko godina" i nije baš uobičajena izjava i to od osobe koja trenutno ne prakticira redovito nikakvu tehniku ili meditaciju. Čak nije trenutno ni vegetarijanac i ponaša se često prilično zemaljski.
Inače, kako stvari stoje prije ću se prosvjetliti nego li završiti faks. zujo

Vrijednost?
Ne smatram se nešto posebno vrijednim zbog tog prosvjetljenja - zašto ni bih? Svatko ima neku svoju sudbinu i vjerujem da svih kad tad čeka i sudbina u kojoj će se prosvjetliti. S obzirom da iz perspektive Jednoga ne postoji vrijeme, što onda znači da li to bilo u ovom životu ili kroz 150 života? Meni je puno lakše prosvjetliti se nego li npr. izgraditi financijski jako uspješnu firmu koja bi imala barem 10 zaposlenika - očito mi takva firma nije sudbina, barem ne u ovom periodu.
Toliko o tome u ovom postu, vjerojatno ću i u sljedećem postu pisati o prosvjetljenju...

Post je objavljen 11.09.2007. u 09:08 sati.