Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petarpanpetarpan

Marketing

Glazbeni intermezzo

Za moju jedinu kneginju MurtiluFjoru

Soundtrackovi iz filmova kojih se ona može sjetiti isprve,
tako da će ih sigurno biti samo par komada.

1. Man of Constant Sorrow (O Brother, Where Art Thou)

Ona ni danas ne vjeruje da ovo ne pjeva George Clooney, već tamo neki Dan Timinski. Uvijek pomalo sumnjam dopada li se njoj baš toliko ta pjesma ili Cakani Đorđe, il štono bi se u nas reklo Slatki Jure. S obzirom da je on daleko (iako vidim po trač rubrikama da ima sklonosti k naše gore listovima) mogu biti miran i priznati da sam se i sam od ovoga filma počeo oduševljavati njegovim komičarskim sposobnostima.
A iz rubrike "jeste li znali" dajem vam podatak o tome da je ovu pjesmu na svom nastupnom albumu izveo i izvjesni Robert Zimmerman, koji se doskora preimenovao u ...



2. Things Have Changed (Wonder Boys)

Moram biti iskren da za moj gušt tamo negdje od albuma Desire (a to je bilo prije 30 godina) Dylan nije napravio ništa vrijedno svoje zaslužene reputacije genija. A onda sam čuo ovo. A onda je došao i album Love and Theft, pa sam onda poslušao i prethodni...

Jedna od onih pjesama uz koju ne mogu ostati miran, noge mi se odmah počinju micati. A kad ja plešem, to mogu podnijeti samo oni koji me baš jako vole.



3. She (Nothing Hill)

Oboje volimo ovakve filmove. Love Actually i 4 Weddings su mi nešto draži, ali ne smetaju mi ni Sleepless in Seatle i You Got Mail... Britanski su mi, ipak, bar za pola zvjezdice ispred.

Radije bih stavio Aznavoura, iako moja kućna kolekcija Costella izaziva čuđenje kod većine. A šta ću kad mi je drag.




4. Aquarius (Hair)

S obzirom da frau Kneginja samo povremeno dozvoljava da pjesma nastala nakon 1974. išta vrijedi, evo joj jedna iz 1979. (sad će ona reći, pa zar ovo nije starije?). Ne sjećam se novogodišnjega programa prije moje punoljetnosti koji nije ovo emitirao oko 01.00.





Post je objavljen 09.09.2007. u 22:48 sati.