Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ninanebuninazemlji

Marketing

Pročitaj ovo pismo do kraja, jer ti o tome ovisi ostatak života!
Prošle godine Ljerka R. iz Fužina zadobila je teško oštećenje jednog centralnog i dva tjemena pramena, prilikom korištenja neispravne sušilice za kosu u frizerskom salonu"Donna". Nesretna Ljerka, kojoj inače nedostaje samo jedno dijete da bi bila samohrana majka, našla se u iznimno teškoj poziciji, jer je, uslijed prirode oštećenja, postrebno kosu dodatno skratiti, oprati, te napraviti trajnu frizuru.
Na nesreću, ova delikatna operacija, čak i uz humano sniženu tarifu vlasnice salona "Donna", iziskuje materijalna sredstva od 200 kuna. Sirota Ljerka, dodatno opterećena kupnjom drugog auta i ugradnjom saune, ovakav iznos ne može ni izbliza pokriti sama, a obitelj je, po njenim riječima, samo u malo boljoj situaciji od nje, tako da ni oni ne mogu u većoj mjeri participirati u troškovima.

Srećom, uprava dvaju eminentnih riječkih tvrtki - Brodokomerca i CroatiaLinea, čija imena izazivaju strahopoštovanje na svjetskom tržištu,
odlučili su povući izvanredno plemenit potez: naime, za svaku proslijeđenu kopiju ovog e-maila, odlučili su uplatiti 100 kuna nesretnoj Ljerki iz
Fužina i time dati svoj obol vjerovatnosti da se ova hitna i nužna operacija izvede.

Stoga, dragi prijatelju, pošalji ovo pismo dvadesetorici svojih najbližih prijatelja i pomozi da ova akcija urodi plodom. Time nećeš samo novčano doprinijeti ovoj hvalevrijednoj inicijativi, vec ćeš i raširiti lanac dobre volje i kršćanske ljubavi među građanima, što će, prema općepoznatim, transcedentnim, sveprožimajućim i umalo međunarodno priznatim kozmičkim zakonima, rezultirati i Tvojom srećom, naklonjenošću sudbine i bogatim spolnim životom.
Ukoliko se ovom pozivu ne odazoveš, logično je da Te čeka upala mjehura, jogunast stav lokalnih vlasti i ubrzana korozija metalnih
dijelova pokućstva.

Na primjer, izvjesni Raul, skromni gaucho iz sela Toquieras kraj Bogote je 1983. primio ovo pismo. Ne samo da ga nije poslao dalje, već ga nije ni pročitao do kraja. Već sutradan nije uspio lobirati u vladi da se prihvate nove smjernice fiskalne politike, a navečer su mu ustanovili rak
maternice, unatoč uvjerenoj pripadnosti muškom spolu. Činjenica da nije razumio hrvatski, nimalo ga ne opravdava.

Godine 1865., Sherlock H. iz Londona primio je ovo pismo. Nije ga posebno zanimalo, te ga je bacio. Sutradan je saznao da ga dr. Watson vara s kočijašem, a za tjedan dana je poginuo u okršaju s prof. Moriartijem.
Godine 1997., Rade K. sa Zameta, primio je ovo pismo i prezrivo ga odložio. Sljedeći vikend, niti jedan od njegovih učenika nije se kvalificirao na državno natjecanje iz geografije. Kasnije se predomisilio i poslao ga dalje i već sutradan mu je osobni automobil Volkswagen Golf II prosao iz prve na tehničkom pregledu!

S druge strane, oko 6 st. p.n.e. izvjesni princ Gautama iz Indije, primio je ovo pismo. Umnožio ga je i poslao u sve kutke drzave. Sljedeći tjedan je shvatio princip Svega, te dostigao prosvijetljenje. Doduše, Ljerka R. je na isplatu morala čekati oko 2500 godina jer je indijska financijska policija u to doba bila prilicno oštra i zahtijevala da se čeka da se Brodokomerc osnuje.
Negdje poslije 2. svj. rata, izvjesna Jovanka, rodom iz Like, ovo pismo je poslala ne dvadesetorici, već pedesetorici ljudi i već sljedeći mjesec se udala za Josipa Broza Tita, jednog od tvoraca pokreta nesvrstanih.
Stoga, pruži i Ti ruku onima kojima je najteže i pomozi ubogoj Ljerki da prestane nositi šešir pod smiješnim isprikama da joj je hladno za uši.

Bog će ti trostruko platiti

Post je objavljen 06.09.2007. u 05:41 sati.