Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Prince of Darkness (1987)

Trailer
Režija: John Carpenter
Scenarij: John Carpenter
Uloge: Donald Pleasence,Jameson Parker,Victor Wong,Lisa Blount,Dennis Dun,Susan Blanchard...
Žanar: Horror,Fantasy,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Svečenik umre i ostavi dnevnik i kutju sa kljućem. Jedan od svećenika pročita dnevnik i posjeti napuštenu crkvu gdje otkriva neku vrstu zelene tekućine zarobljenu u kapsuli ,tekućina izgleda da širi neku lošu vibru . Svečenik obavjesti svog prijatelja koj je profesor o toj tekućini, pa svećenik i profesor povedu sa sobom par svojih studenta u crkvu da prouće zelenu tekućinu. S vremenom otkriju da zelena tekućina je zapravo vragov sin , i da proročanstvo govori kada se sin probudi da će osloboditi svog oca. Kapsula počinje propuštat tekućinu i opsjednuti ljudi su okružili crkvu, pa studenti, svećenik i profesor se trebaju boriti da sprječe dolazak vraga i boriti za svoje živote , no na njihovu žalost neki od njih su već obuzeti zelenom tekućinom.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: John Carpenter mi je jedan od najboljih redatelja, čovjek je jednostavno snjimio odlične horrore, akciće i sf filmove u 80tima i 70tima, u 90tima je i dalje ostao odličan zbog Vampiresa i In the Mouth of Madness(ostali filmovi isto nisu bili za odbacit , ali ipak su bili slabiji od njegovih prošlih djela). Nažalost poočetkom 21. stoljeća nije se baš dobro održao zbog ok ,ali dosta slabog filma Ghosts of Mars, pa zbog neuspjeha tog filma nije već sedam godina režirao niti jedan film , no srečom sprema se za povrtak u karijeru sa filmom Psychopath(nadam se da neće biti loš). No dobro dosta priče o Carpenteru vrjeme je da recenziram jedan od njegovih filmova iz 80tih Prince of Darkness.
Priča filma je jako dobra,dosta orginalna i nije predvidljiva. Režija je odlična, Carpenter stvara napetost i jezu od početka do kraja, ne pretjeruje u krvavim scenama (jedina zbilja krvava scena je ona sa ženom bez kože), i jednostavan je pri korištenju kamere . Gluma je isto zadovoljavajuća, Donald Pleasenca je vrlo dobar u svojoj ulozi(ljepo ga je vidjeti da radi nešto drugo osim da naganja Michaela) kao i ostali glumci. Likovi su sasvim solidni i bilo mi je stalo do njih (što je rjetko u horroru),još jedna stvar koja mi se sviđa je da nisam imao blage veze tko će od likova preživiti i što će se dogoditi s njima u daljnim događajima. Glazba koju je Carpenter napravio u ovom filmu je isto vrlo dobra , ali ipak mi je malo slabija od galzbe iz njegovih drugih filmova.

Prince of Darkness je još jedno remek-djelo(makar se kritičari ne slažu s time) žanra od legendarnog redatelja Carpentera. Ako niste pogledali pogledajte, jer film ima puno kvaliteta od priče, do glume i režije.

Ocjena 5/5


Post je objavljen 07.09.2007. u 16:52 sati.