Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Studentima Sveučilišta zatvorena vrata dviju menza

Zbog katastrofalne situacije sa studentskom prehranom na Sveučilištu u Zadru, koje smo svi svjedoci ovih dana, udruga AKSTU se odmah aktivirala u rješavanje problema upozoravanjem nadležnih institucija na alarmantno stanje u studentskim menzama, budući da ne rade ni DHM-menza, ni hotel Iž, zbog čega su tisuće zadarskih studenata ostavljene da se same snalaze za prehranu, i to u sred ispitnih rokova. Umjesto da se problem sa prehranom studenata u Zadru počinje rješavati, u zadnjih nekoliko dana stvoreni su novi problemi koji su rezultirali kolapsom sustava prehrane studenata ovog Sveučilišta. Na ovakvo stanje upozorili smo nadležne, među kojima smo poslali i pismo Ministarstvu Znanosti, Obrazovanja i Športa. Ako se institucije ne pokrenu, biti ćemo prisiljeni sve objaviti u novinama. U nastavku prenosim naše pismo Ministarstvu:

STUDENTSKA UDRUGA AKTIVNI STUDENT ZADAR
Mihovila Pavlinovića bb.
23000 Zadar
mob: 098/735-322

UPRAVA ZA VISOKO ŠKOLSTVO
MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I ŠPORTA

PREDMET: OBAVIJEST

Poštovani,
dužni smo Vas upozoriti na neprihvatljivu situaciju u kojoj se trenutno nalaze studenti Sveučilišta u Zadru. Naime, pored svih prošlogodišnjih nastojanja da se regulira pitanje studentske prehrane na Sveučilištu u Zadru, suočeni smo sa situacijom da nekoliko tisuća zadarskih studenata,
usprkos početku jesenskog ispitnog roka, nemaju mogućnost prehrane u studentskim menzama. Dužni smo vas upozoriti kako nijedna od dvije zadarske studentke menze (DHM i hotel Iž) nisu otvorile svoja vrata studentima ovog Sveučilišta početkom rujna, kako je praksa na drugim Sveučilištima. Situacija je alarmatna. O ovom problemu izvjestili smo nadležne u studentskom centru, ali isto očekujemo vašu hitnu intervenciju kako bi se ovaj problem što hitnije riješio na zadovoljstvo studentata Sveučilišta u Zadru.
S poštovanjem,

Željko Primorac
predsjednik udruge AKSTU Zadar


Post je objavljen 06.09.2007. u 11:09 sati.