Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brijemnogeu4ujutro

Marketing

LIFE IN PLASTIC - IS IT FANTASTIC?

...mene je sram! Najozbiljnije, imam fakat nevjerojatan osjećaj krivice kad pogledam u sobu mojeg djeteta i shvatim koliko Ona ima igračaka. To se više ne zna gdje je šta, šta je šta, od onih čupavih, plišanih, malih, velikih, neki laju, neki mijauču, većina ih ispušta iste zvukove bez obzira koju životinju predstavljali (tako recimo, TyRex se identično glasa kao i Patka, FYI)...onda je tu neizostavna kolekcija Barbie ergele, sa krilima, perajama, lete, hodaju, kakaju i piške...i sva full option oprema uz njih.

I sad, ovih dana...slušam ja kako je Matell povukao masu igračaka proizvedenih u Kini jer da sadrže previše olova u sebi. Opasne po djecu, kažu.

Magma d.d., kao generalni uvoznik i distributer istih za HR, TVRDI da niti jedna od povučenih igračaka ne postoji na njihovim policama.

Ic okej...rekla bi Fani.

Al, kupujemo li mi samo Matell-ove igračke? Pa ko to more platit?

Šta je sa epidemijom izravnih uvoznika u obliku China Shopova???

Imala sam sreću pa sam proboravila neko vrijeme na tom Dalekom Istoku, baš Hong Kongu i Kini... Baš u tim košnicama dječijih igračaka. I vidjela sam prekrasne pogone gdje ih izrađuju...al, brale, bilo je i takvih gdje sam odbijala ući... Smrad je bio gori nego kad su mi servirali KitKat crvenog Mačka...a možda je bio i crno bijeli Felix...nisam mogla o tome tada razmišljati...pogotovo nakon što sam umjesto u WC, ušla u "kuhinju"... Konobar me, nakon mog zgražavanja, uvjeravao da to nije mačka i da ja nemam pojma o anatomiji mačaka...i da On Zna...jer je radio u Irskoj! ...a to je bio fancy ultra skup restoran namjenjen zapadnjacima. nononononono

I sad sam ja, ne samo u bedu jer ih ima previše...nego me je i strah. Kako da ja Njoj objasnim da ćemo sve te ludorije lijepo pobacati, i zamoliti Didu da joj napravi par klopotala od ličkog eko drva..pa neka sa igra sa njima.

I ne samo to...priča se po kuloarima da je i roba prepuna formaldehida...i da se ispitalo masu te robe i povuklo se sa tržišta. Otrovne su. A sjećam se i njene pedijatrice koja mi je u doba njenog bebovanja strogo zabranila upotrebu omekšivača...kaće ona: "Ma molim vas Mama, priznajte mi, dali vi uistinu razrijedite Lenor i ostale spačke koje se prodaju pod koncentrat 4:1???"

...naravno da ne. Tko je vidio štediti. Pa to je super, narokaš toga do vrha i ona je roba mrak!!!

...a taman sam odlučila napravit plastične sise!

Nema druge, nego prodat sve...i otić u minska polja živjet u kući od babe, sadit kukuruz, štrigat ofce, plesti vunu, prati robu na izvoru potočića, prat se jednom mjesečno ili za praznik...umjesto kondoma Zakoniti će navuć crijevo od neke beštije ili ću ih rodit još 11 ...i to na vlastitom krevetu, koji će On izradit...na plahtama koje ću ja satkat...i ako sve to preživim i stignem, između dva potomka...bar ću biti sigurna da živim zdravo.

...hvala ti Kravo, za Prirodno i Zdravo!

nono

Post je objavljen 06.09.2007. u 09:52 sati.