Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makbe

Marketing

Kada počinje ljudski život

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Znanstvenici su prvi utvrdili, da ljudski život počinje začećem.

Dr. Jerome LeJuene liječnik, doktor.znanosti, 20 godina prof. fundametalne genetike,. dobitnik najveće nagrade na području genetike, član Akademija znanosti u 6 država, pronalazač uzroka Downovog sindroma tvrdi:

»Ne vidim bitnu razliku između rane osobe, koja ste bili za vrijeme začeća, i kasne osobe koja ste sad. Bili ste i jeste ljudsko biće. Ni u kojem vremenu, čovjek nije samo nakupina protoplazme. Svaki od nas ima vrlo važnu startnu točku, a to je vrijeme začeća, kada je sav potreban genetski materijal sadržan u jednoj oplođenoj stanici. Nema ni malo sumnje o tome i znamo da su te genetske informacije napisane na vrsti vrpce koju zovemo DNA. Prva ljudska stanica je najspecijaliziranija stanica pod Suncem. Nijedna druga stanica neće imati iste instrukcije za život tog jedinstvenog stvorenog bića. U prvoj ljudskoj stanici ima toliko podataka koliko ima pet svezaka Enciklopedije Britannice. Na kromosomima koji se mogu usporediti sa «mini-kazetama», zapisane su sve potrebne informacije za početak «karijere» novog čovjeka. Te informacije su prisutne od prvog trenutka, ne nastaju postepeno.»

Nevjerojatno je da usprkos svim znanstvenim podacima ubijanje nerođenih uzima sve više maha i to pod zaštitom države i zakona. I organizacija za promicanje ljudskih prava Amnesty International ovih dana je promijenila svoj stav o pobačaju. Odsad će se zauzimati za slobodni pristup pobačaju i njegovu dekriminalizaciju. Tako je i ta organizacija za ljudska prava izdala nerođenu djecu. Ne žele prihvatiti da i ona imaju jednako pravo na život kao i ugrožene žene, te da se pravo jednih ne može ostvarivati po cijenu života drugih.

Jedno je osuditi zlo i grijeh, u ovom slučaju pobačaj, a drugo je pitanje subjektivne odgovornosti žene. Tko može osim Boga samoga zaviriti u njeno srce ? Oni koji nagovaraju ženu na pobačaj, zakonodavci koji otvaraju mogućnost za ubojstvo, liječnici koji savjetuju i izvode, muškarci koji zahtjevaju - vjerojatno oni imaju veću krivnju od žene koja u svom očaju pristaje na pobačaj. Ali prepustimo to Božjem sudu i milosrđu. Mi nećemo nikoga osuđivati.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 08.09.2007. u 22:32 sati.