Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tai

Marketing

Žena u bijelom

sa_ri
Jedna žena u bijelom mi je spasila život ili... ili mi je donijela smrtnu presudu. Još uvijek ne znam što je od tog dva. Nadam se da je ipak ovo prvo.
Ukoliko je tako, nosit će cijeli život dio moje duše, kažu Indijanci.

Obično smo neodoljivo privučeni onim ljudima i situacijama koji su od ključnih značaja za naše živote. To je ona neodoljiva privlačnost kojoj se nitko i nikad ne može oduprijeti. To je ona privlačnost koja je zaslužna da u našim životima iskusimo svu snagu osjećaja, svu snagu Svjetlosti, Ljubavi, možda mržnje, straha, ljubomore...
To je ona snaga i Svjetlost, koja kad zasja, natjera neke ljude da pokriju lice, okrenu glavu i pobjegnu jer ne mogu izdržati zasljepljući sjaj Svjetlosti koja tjera tminu i koja te ogoljuje pred drugim u svoj svojoj ranjivosti, svoj svojoj krhkosti.
To je ona fatalna privlačnost koja je predznak nove etape na životnom putu, nove lekcije, evolucije. Privlačnost koja kroz druge, natjera čovjeka da pogleda sebe.
I što je najvažnije, to je uvijek obostrana lekcija, bilo da učiš, ili si poučavan, uvijek kroz drugu stranu dobiješ ono što je najpotrebnije za tvoj rast. Ili jednostavno odbiješ lekciju. Ali i to je lekcija.

Kako god, kako bilo da bilo, da su neke druge okolnosti, vremena, situacije - ušla bih u to svom svojom silinom koja je oduvijek rušila zatvorena vrata, formu, barijere.
A sad?
Sada su neka druga vremena, druge okolnosti, godine, mudrost, oprez. I stojim ovako u mjestu, još uvijek razmišljajući iz pozicije Mudrosti, a ne Strasti.
Stojim.
Čekam.
Sat kuca.
Odbrojava.
Dvojim.
Razmišljam.
Sanjam.

Sanjam li ja ženu u bijelom ili ona sanja mene?



Post je objavljen 05.09.2007. u 15:30 sati.