Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/majabaka

Marketing

stecaj domin privode kraju

     DOPIS- HELP      upućen cnn.blog.hr                 Cij. Gspodo urednici bloga ccn+
 
Prije godinu dana i ja ogorčena situacijama u našoj zemlji sam otvorila svoj blog, potom free web, a sada radim www.slav-brod.com
 
Drago mi je da pišete o privatizacijama i kriminalu koji se dešava kad su u pitanju privatizacije putem fonda. No mislim da ima mnogo više kriminala koji se provodi uz pomoć sudstva a koje se provode tijekom stečaja. Stečaje tvrtki koje nemaju puno zaposlenih , koje već imaju od prije vlasnika,koje nisu „opće poznate“a na koje netko od političara sada „baci „ oko sudstvo ( barem u slavonskom brodu) rješava sa toliko bezzakonja da to nije za ljude.
 
Takav je slučaj u tvrtci Domin d.o.o- u stečaju , koje je većinski vlasnik Devon d.o.o- u stečaju .Ja sam bila z.z. i Devona i Domina , a jedan sam od vlasnika Devona. Čim se otvori stečaj vlasnik ne samo da nema upravljačkaih prava, nego mu se uskraćuju i sva vlasnička prava , čak i obavijesti o tome dali i šta je prodano, šta je pokradeno ( a to je sve što se pokrast i prodati dalo ) , a na sve prekršaje zakona „kadija te tuži, kadija i sudu“
 
U nadi da i vi možete pridonijeti poštivanju zakona , da ćete me uputiti šta još da poduzmem, da mi kažete da li tu mogu pomoći mediji i koji,upućujem vam u prilogu
Priču o Dominu iz Slav. Broda.
 
Svi dokumenti kojima se može provjeriti moja priča objavljeni su na mojim web stranicama WWW.slav-brod.com/arhiva/ 
Nije mi više stalo da išta ja dobijem od Domin-a osim svojih priznatih potraživanja, a i za to ču se izgleda svojski morati potruditi, nije mi stalo do neke „ moje pravde“, ali mi je stalo do pridržavanja zakonskih odredbi. A perfidno ih krše upravo nositelji koji ga trebaju provoditi.Predsjednica trg. Suda u slav. Brodu Vesna Vukelić kroz pravnu formu nalazi načine kako da kriminal umota u zakon. Tako napr. Prodaju naziva preuzimanjem.Ali za pruzimanje kao pravnu mogućnost ne traži nikakav elaborat kojim bi se opravdala korisnost istog.Upotrebila je pravu riječ (pre)uzimanje kako ne bi morala postupiti provođenju propisanih uzanci prodaje ( cijena, javnog oglašavanja, procjena , i dr.)
 
Podnijela sam prijavu DŽO , za sada su me ugodno iznenadili , pozvana sam u policiju da dam izjavu, dakle pokrenuli su istragu, ali se bojim da na tome stane, pa Vas molim za savjet –šta dalje, šta još da poduzmem, ili da ne poduzmem više ništa. Hvala na vašem vremenu i pažnji , molila bih da i vi nešto objavite, jer moje stranice nisu poznate,pa možda ipak netko nešto i riješi i sprijeći.
 
A ja želim da se sprijeći provođenje usvojenog stečajnog plana za Domin-d.o.o u stečaju.Ali i da sprijećim barem sud u Slav. Brodu da tako radi, jer to nije jedini stečaj koji se u Brodu tako okončao i okončava. Samo su druge tvrtke još društveno ili državni vlasništvo, pa nitko ne kontrolira rad suda.
 
Po tom planu Jergić Boško odnosno njegova i tvrtka generala- Ivana Bobetka
„Igonel –sprud“d.o. ( MB 080548345 ) trebaju dobiti svu imovinu, pokretnine, prava, parnice, posjed ( navodno ovih dana izdanim odobrenjem o exploatacionom polju )na način da vjerovnike izmire iz kredita HABOR ( putem poštanske banke ), a da imovinu Domina daju u Zalog.
Sprud-igonel osnovan je mjesec dana prije otvaranja stečaja Domin-a, sa 20.000 kuna osnivačkog kapitala.I on je sad podoban da preuzme kamenolom i imovinu tvrtke( bivše krečane ) sa 60.000.000 ugovorene realizacije .
(Domin kao tvrtka se gasi da ne bude pravni slijednik,a sve Domin-ovo postaje Igonelovo.) Domin nije „bio sposoban „ da radom, a ne kreditom iziđe iz stečaja.Dominu se nisu mogle izdati brisovnice.Igonelu mogu.Ta nepravda mene boli. Ne nepravda prema meni, već prema Dominu kao pravnoj osobi.
Sva imovina po ovom planu vrijedi svega 4,500.000 kuna, jer većina imovine nije procjenjena, prava posjed , parnice i potraživanja nisu uopće procjenjena, ( daju se „kao sastavni dio nekretnina „
 Kredit trebaju dobiti u visini cca 9.000.000.
Po elaboratu o procjeni vrijednosti nekretnina Domin naravno vrijedi puno više ( adekvatno potrebnom kreditu) Elaborat je radio gsp. Trpimir Marić, a potvrdila banka. Ja ne znam kolika je procjena po njemu, te vas molim ako saznate da mi javite, ili mi savjetujete kako ja do te procjene da dođem.
Po tom planu Igonel-sprud dobiva kredit za sva prijavljena potraživanja od cca 8.000.000 kuna iako će u sporu dobiti barem 2.000.000 koja ni stečajni upravitelj nije priznao i za koja postoje dokazi i dokumenti da dug ne stoji.Osim toga naplatiti će barem i 2.000.000 kuna Dominovih potraživanja ( koje takođe preuzima )i za koje domin ima ovršne isprave protiv tvrtke VAM-ing.
Dakle Domin će ga koštati svega 4.000.000 kuna.
 Od ta 4.000.000 on je nositelj 3.000.000 i to tako da je od mene , bez naknade primio mojih 700.000 kuna , a 2.300.000 otkupio od drugoh vjerovnika po cijeni od 60 % tj. Tj 200.000 Eur-a od čega znatan dio nije niti isplatio.
 
Tih 200.000 Eur-a posudio je od Zeman Ede iz Australije odnosno s Hvara ( ima dvojno državljanstvo ) kojeg takođe smjera prevariti ( jer nije ga upisao u suvlasništvo svoje tvrtke,) niti je na našu zajedničku tvrtku prenio našim novcima pribavljena potraživanja.
 Takav stečajni plan je usvojen 6.6.07.g. zasada još nije pravosnažan. ŽDO i ja smo uložili žalbe, ali čujem juće da je u Zagrebu „dogovoreno“ da će žalbe biti obačene.
Imovina Domina s rudištem vrijedi barem 100 puta više od cijene koju će platiti i to još zalaganjem te iste imovine za dobivanje kredita odobrenog u HABOR. To odobrenje HABOR-a istina nisam vidjela u planu piše da kupac-preuzimatelj ima tu namjeru, ( a možda vara i sud), pa vas molim da i to provjerite.
Vi ste mi gotovo još jedina nada, a više nemam ni snage da djelujem. Ako ocijenite da ovo nije vrijedno vaše pažnje , zahvaljujem na vašem vremenu i molim oprost.
Slav. Brod 31.8.2007. Reljić Nada
Prilog kao u tekstu, dokumenti na http://www.domin.slav-brod.com./
Telefon 035-451-014
 
 

Post je objavljen 04.09.2007. u 21:38 sati.