Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI - 26. i 27. TRAVNJA 2008.

Naš biskup Josip Mrzljak uputio je svim mladima poziv na susret katoličke mladeži u Varaždinu 2008.

Molim župne animatore naše župe da se odazovu na susret s predstojnikom vlč. Damjanom i to u petak (7.9.) u 16,00 u katedrali ili u subotu 7.9. u 10,00 sati u dvorani Pastoralnog centra u Varaždinu.

Opširnije: http://mladi-vz.com/shkm/varazdin.html



Draga hrvatska katolička mladeži!

S velikom radošću upućujem vam poziv na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, 26. i 27. travnja 2008. godine. Čekaju vas mladi naše mlade biskupije, koja ove godine proslavlja svoju desetu obljetnicu. Čekaju vas vaši prijatelji, djevojke i mladići, ali i njihove obitelji, zajedno sa župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima i sa mnom koji sam tek nekoliko mjeseci na čelu ove mlade biskupije. Čekaju vas i svi biskupi Hrvatske biskupske konferencije s velikim brojem svećenika iz svih biskupija.
Još je moj predšasnik, blage uspomene biskup Marko Culej, zaželio da se ovaj susret dogodi u njegovoj biskupiji. On neće na zemlji doživjeti tu radost okupljanja vas mladih, ali vjerujemo da će nas sve pratiti i radovati se u zajedništvu Oca nebeskoga.
Čeka vas otvorenoga srca barokni grad Varaždin, sjedište naše biskupije. Čekaju vas mladi Hrvatskoga zagorja, Međimurja i Podravine, gdje stoljećima žive ljudi nadahnuti naukom Isusa Krista.
Kao što znate, tijekom prohujalih trinaest stoljeća kršćanstva i hoda za Isusom Kristom naš je hrvatski narod prošao kroz različita iskušenja. Pratilo nas je ono što uvijek prati svakoga čovjeka u susretu s porukom Isusove radosne vijesti, a to je nužnost odgovora na Isusov poziv obraćenja i dar spasenja. Budući da je taj poziv i odgovor uvijek ponuda s Isusove strane, svatko može odgovoriti pozitivno ili negativno.
U našemu hrvatskom narodu mi još uvijek baštinimo ono što su nam naši pradjedovi ostavili kroz stoljeća, a to je upravo taj toliko važan pozitivan odgovor na Isusov poziv i ponudu. Želim vam naglasiti kako o vama, dragi mladi, danas ovisi ono što će naši naraštaji imati sutra. O vama i nama danas ovisi hoćemo li i dalje primati i živjeti pozitivne vrijednosti i evanđeoske vrednote njegovati u našim obiteljima.
Baš zbog važnosti pozitivnoga odgovora na Isusov poziv od 2000. godine u našoj domovinskoj Crkvi počeli smo se mi pastiri, biskupi, svećenici i vjeroučitelji s još većom brigom, ljubavlju i pažnjom obraćati vama, kroz susrete hrvatske katoličke mladeži svake druge godine, kako bismo mogli jedni druge ohrabriti i poticati na ustrajnost u ovom hodu za Isusom. Svaki od ovih dvogodišnjih susreta imao je svoje geslo koje nas je svojom porukom poticalo u našim nastojanjima: u Rijeci smo jubilejske 2000. godine geslom I Riječ je tijelom postala naglasili važnost i bit Isusovoga poslanja - Otac ga je poslao da postane jedan od nas i da bude s nama objavljujući nam Očevu ljubav prema svakome čovjeku; u Osijeku, 2002. god., geslom Sačuvaj nas u svojem imenu uputili smo molitvu Bogu Ocu da nas svojom milošću i blagoslovom čuva i prati u našem odazivu i odgovoru Isusovoj radosnoj vijesti – evanđelju; 2004. godine u Šibeniku smo geslom Zaveslaj na pučinu jedni drugima dozvali u svijest da smo nakon odaziva poslani propovijedati i naviještati to što smo primili; u Puli, 2006. god., rekli smo da je Isusov poziv upućen svakoga dana svakome od nas i svima oko nas, te smo geslom Učitelj je ovdje i zove te željeli još dublje posvijestiti i promotriti naš osobni odaziv i osobno svjedočenje poziva drugima i drugačijima oko nas.
A sada, u Varaždinu, na ovom petom susretu hrvatske katoličke mladeži, 26. i 27. travnja 2008., želimo si za uzor dozvati prvu zajednicu Isusovih vjernika, tj. Prvu Crkvu. Geslom "Bijahu postojani…" iz Dj 2,42 želimo potaknuti upravo vas, dragi mladi, da razmišljate o važnosti osobnoga angažmana, ustrajnosti i postojanosti u životu po pozitivnom odgovoru na Isusov poziv upućen vama.
Zato, pozivajući vas na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, kao pastir ove mjesne Crkve, ponavljam sa Slugom Božjim, papom Ivanom Pavlom II., i sa sadašnjim Petrovim nasljednikom Benediktom XVI.: "Ne bojte se otvoriti vrata Kristu!" Budite odvažni, hrabri i postojani u odgovoru na Isusov poziv, te dođite u Varaždin da svoj odaziv Kristu zajedno posvjedočimo.


U Varaždinu, 25. srpnja 2007., na blagdan sv. Jakova ap. st.

mons. Josip Mrzljak
biskup varaždinski


Post je objavljen 04.09.2007. u 15:48 sati.