Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Izložbe

Večeras će se otvoriti sljedeće izložbe: S početkom u 20 sati u Galeriji Filodramatica otvoriti izložba slika Jadranke Holjević «Slike iz polusna».
Ona u svojim slikama često istražuje i prikazuje mediteransko ozračje. Kolorizam je očit u njezinim apstraktnim slikama koje u sebi kriju fine obrise mediteranske arhitekture, a estetski promišljeni detalji naglašavaju upravo atmosferu ovih toplih krajeva.
Također u 20 sati u Muzeju Grada Rijeke će se otvoriti izložba «Jadran Lazić – Retrospektiva». Radi se o dvjestotinjak Lazićevih fotografija na kojima se nalaze filmske i sportske zvijezde, te razni državnici koje je uslikao u prošlih 40 godina.
Kupnjom kataloga posjetitelji će donirati novac u humanitarne svrhe za KBC Split.
Isto u 20 sati, večeras će se u MMSU otvoriti izložba iz donacije slika i crteža Božidara Rašice.
On je bio arhitekt koji je izgradio pola Zagreba, kao i scenograf, a slikarstvom se bavio iz hobija. Bio je i jedan od prvih hrvatskih apstraktnih silkara koji je osnovao EXAT-51, važnu avangardnu i kultnu umjetničku skupinu hrvatske umjetnosti 20. stoljeća. Ipak na izložbi će biti predstavljeni njegovi radovi koji su uglavno pejzaži istarskih sela i Vrsara. Radi se o 110 radova iz razdoblja od 1948. do 1990. godine.
Ova izložba nije retrospektiva, već je izvadak iz donacije koju je MMSU-u dala gđa Vera Marisić. Kustosica izložbe je Diana Glavočić.



Post je objavljen 04.09.2007. u 13:52 sati.