Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakica

Marketing

Dan žalosti

Pročitah da RH ima 4 kanadera. Četiri! Jedan je na redovnom servisu (nakon 50 sati leta)! Usred sezone požara! Drugi je u kvaru (haha, ma je l'?). Treći je poslan u Grčku. To bih nazvala još i pozitivnim da recimo nismo opterećeni našim požarima, a Grčkoj pomaže ostatak svijeta. Imamo i četvrti. E, taj je tu da se nađe. Lijepo će on nama ugasiti svih 5-10 požara koji plaze po lijepoj nam suvoj obali. Dnevno! Aha, bude, bude.
U DVD šaljemo maloljetnike (DVD je, inače, kratica za Dobrovoljno vatrogasno društvo)!
Zašto Dobrovoljno? Zašto ne na državnom nivou? Zašto maloljetnici???
Dobrovoljno je zato valjda što je preskupo državi opterećenoj požarima (koji svake godine iznenade) isplaćivat plaće za cijelu godinu, jer požara nema cijele godine.
Maloljetnici vatrogasci? Aha, to je, valjda, zato da ih se makne s ulice, da ne padaju pod utjecaje lošeg društva, da ne postanu narkomani? Zgodno je to osmišljeno, ali maloljetnike se ne šalje na gašenje požara. Glupog, bezveznog požara gdje nije prijetila nikakva opasnost stambenim objektima, opremljenih najadnijom 'profesionalnom' opremom za gašenje požara, što uključuje i mobitel umjesto UKV-veze! Treba li spomenuti da na mjestu nedavne pogibije sedmorice vatrogasaca nije bilo signala za mobilne mreže (upravo sam saznala da je preminuo i osmi vatrogasac)?
Kakav je to vatrogasni strateg koji šalje maloljetnike u samo srce požara?
Bez vode??? Kao-voda će stići uskoro? Treba li paziti na smjer vjetra prije nego što se vatrogasce spusti u, da li da se tako izrazim, vatru (možda je meni lako sad ovdje mudrovati, ali, eskuzemua, vatrogasni strateg bi trebao to znati)?
Svi traže krivce, poslana je horda kriminalista, vlada je obećala osuditi krivce, blah, blah, blah…
Mana, jedna od mana, ove države je da se loše stvari najprije trebaju dogoditi (dakle, stradati nevini životi) da bi se počelo razmišljati o tome što zapravo treba napraviti da se takvo nešto ne bi opet dogodilo. Mada sumnjam da će se o tome razmišljati (staru brigu nova zamjenjuje) jer razmišljamo unatrag, nikad unaprijed: Naći ćemo krivce, nekog ćemo osuditi, netko mora biti odgovoran…Naslućuje li se tko je ovdje odgovoran?
I još nešto. Zašto nemamo sanitetski avion za prijenos unesrećenih? Zašto nemamo 'zrakomlat' s vitlom za spašavanje unesrećenih? Preskup je?
I onda se ne treba čuditi kad izvižde (može i izviždaju) premijera.

A danas je dan žalosti.
Poginulo je osam vatrogasaca.
Zbog nebrige.




Post je objavljen 03.09.2007. u 15:18 sati.