Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljeselo

Marketing

Umro heroj iz Potravlja!

Image Hosted by ImageShack.us
Marko Babić poznat je vukovarski branitelj, zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre. Nakon pogibije general-bojnika Blage Zadre, Marko Babić preuzima zapovijedanje obrane Borova naselja.

Babić je rođen u Vukovaru 1965. godine. Nakon nekoliko godina provedenih na privremenom radu u Švicarskoj u travnju 1991. godine vraća se u Vukovar i priključuje vukovarskim braniteljima na Trpinjskoj cesti u obrani svoga grada od srpske agresije. Marko Babić, ostao je, među ostalim zapamćen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova-14. Marko je bio prepoznat kao istinski borac ,heroj i jedan od najvećih ratnika . Ljudi koji su ga znali uvijek su govorili da hrabrijeg i ponosnijeg čovjeka nisu vidjeli.

Ratovao je na svim bojištima diljem Hrvatske do konačnog oslobođenja. Pukovnik Marko Babić odbio je predsjedničku mirovinu jer je želio živjeti i raditi kao i svi mi!

Uvijek je isticao da je ponosan što je njegova generacija i on sudjelovala u ostvarenju vječitog sna, stvaranju demokratske Hrvatske države.


O heroju Babiću, mi potravljani znamo da je naš, na što smo ponosni, ali i tužni jer nas je prerano napustio!


Javnost ne zna o njegovu porijeklu, ali naši forumaši znaju. Evo što je jedan napisao:

" babić nije hercegovac, nego dalmatinac, roditelji su mu iz sela POTRAVLJE iz sinjske krajine, doselili su se u vukovar krajem 50-ih i bio je i JUNAK I HEROJ "

Naslovi iz medija o heroju Marku Babiću:

Jutarnji List
Pokopan ratni zapovjednik Trpinjske ceste Marko Babić
Umro Marko Babić - odlazak heroja s Trpinjske ceste

Večernji List
Umro vukovarski heroj Marko Babić

Vjesnik
Vukovar se oprostio od svog ratnog zapovjednika

Vukovarske novine
Bio je istinski heroj

TotalPortal
Pokopan ratni zapovjednik Trpinjske ceste Marko Babić


Image Hosted by ImageShack.us
heroji zadro i babić u sredini





Post je objavljen 06.07.2007. u 22:28 sati.