Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluf

Marketing

ŠTAFETA TREĆA





IDEALAN DAN
s radnim podnaslovom MOJA UTOPIJA


Još jedna u nizu štafeta kruži milim nam i dragom blogovskim puteljcima.
Prije nekoliko dana Santea ju je primila, odrolala svoj zadatak te je proslijedila dalje.
Nije mogla odlučiti da li da ju pošalje Brunhildi ili Brunx pa smo se nas dvije to trebale dogovoriti. Dogovor i rasprave su potrajale što je uzrokovalo kašnjenje obavljanja mog zadačića.
Brunx nije pretjerano komplicirana stOga smo odlučile da to obavimo zajedno - ja ću pisati, a ona će se pobrinuti za glazbu i fotografiju.

Tema štafetice je IDEALAN DAN i kako bih ga provela.

Moj idealni dan počeo bi predivnim jutrom. U obzir dolaze godišnja doba - proljeće, ljeto, rana jesen. Zima ni pod razno.
Ne bi me boljela glava, niti leđa, ne bih bila kao od vlaka pregažena, nego odmorna, ali još snena i mazna.
I Mišić moj bi dakako bio uz mene u tom prekokrasnom toplom jutru.

Nitko ne bi jurio na posao jer bi nam čudnim čudom nofčeki padali s neba pa ne bismo morali raditi. Mogli bismo uživati u životu, postojanju, šetnjama, putovanjima i inim djelovanjima idiličnog karaktera.

Za početak bismo uživali u finoj i prefinoj kavi. Zaprao samo ja jer Mišić moj ne pije kavu. On bi vjerojatno popio mlijeko ili sok.

Slijedila bi šetnja mezimice naše i planiranje na koje bismo putovanje mogli otići. Kuba ili Grčka. (Zapravo ne sad Grčka.) O.K. Kuba ili Turska, Rusija ili JAR, SAD ili Kina....Ma Nizozemska, Irska, Finska, Island.....Sve do Sjevernog Pola....Ili neko popularno Otočje. Ili da skoknemo do Hvara. Oduševio nas je ovo ljeto.
Zapravo, mogli bismo odmah krenuti na Hvar, tamo bi mogli odlučiti kamo dalje.




Image Hosted by ImageShack.us
Sveta Nedilja, Hvar





Nakon mukotrpnog (one slatke muke) odlučivanjna o destinacijama, vjerojatno bismo udijelili poneku donaciju za humanitarne udruge ili bismo dali odječu u Crveni Križ. Osim što je to jako lijepo, humano i brižno djelo, to je dobro i za održavanje dobre karme. (Možda objasnim drugom prilikom.)

Poslije tako jedne lijepe geste otišli bismo u naš najdraži restoran u Šestinama. Mišić moj bi jeo opet nešto drugo. Voli eksperimentirati s papicom. A ja bih jela ono moje. Zna već konobar.
Naša mezimica bi lijeno ležala kraj nas i zajedno s nama uživala u ljepoti življenja.

Zatim bih skoknula do svoje galerije (koju sam tako dugo željela otvoriti) da provjerim situaciju.
Bila bi naravno idealna.

U moj idealan dan sigurno bi bila uključena i posjeta nekoj izložbi, kazalištu ili odlazak na neki dobar koncert; druženje s prijateljima vani ili doma. Zapravo doma, ali vani - na našoj velikoj, lijepoj terasi s prelijepim pogledom na grad. Svi bismo zajedno bili sretni i ozareni. Veseli zbog ljepote trenutka, uživali bi u sitnicama, radovali se svakom osmijehu. Slavili bismo mir u svijetu, pravdu i poštenje, zdravlje i ljubav i, dakako, naše neprocijenjivo vrijedno prijateljstvo. Smijeh i veslje u koncentričnim bi se krugovima širili prema ostalom svijetu.



Image Hosted by ImageShack.us
Beba Šarplaninac



Mnoge druge idealne stvari, radnje, situacije stale bi u moj idealan dan. Uređivanje cvijeća u vrtu - što me jako opušta, bavljenje mojim hobijem (za koji u zadnje vrijeme namam puno vremena), pripreme za udomljavanje još kojeg psića (uvijek sam željela kuću punu životinja), čitanje štiva i gledanje fotki po blogovima, surfanje po internetu, planiranje ponovnog preuređenja našeg toplog doma i još mnogo, mnogo toga.
Tokom cijelog mog idealnog dana imala bih glazbenu kulisu.



Image Hosted by ImageShack.us
Cvijećeko s naše terase


Kada bih se probudila iz tog idiličnog sna moj bi idealni dan započeo uz mojeg Mišića (i pesicu našu, of skroz), bili bismo odmorni - jer imamo krevet, bila bih sretna što god da radim - jer bih imala posao, ništa mi ne bi bilo teško - jer imam za jesti i piti, plesala bih puno - jer mogu, ne bi bilo ružnih vijesti na televiziji i radiu i uživala bih u svakom trenutku.




Drugi zadatak u štafeti je predati ju nekom drugom, pa bih lijepo zamolila Aquariu, Stellu i Marsijanku da preuzmu i proslijede.


Post je objavljen 31.08.2007. u 13:10 sati.