Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/pridazdevnjacicki

Marketing

VODIČ ZA KAMO-GDJE-KUDA-KAKO-KOL'KO-DOKLE-POŠTO...

Kao i svake prethodne, tako i ove godine, naš grad domaćin je brojnim posjetiteljima iz domovine i dijaspore. Mnogi od njih prvi puta dolaze u ove krajeve i naći će se u nedoumici pred izvanserijskom glazbeno-gastronomskom ponudom šatri nakaradna izgleda i kretenskih sadržaja. E, ne bi bismo li što kvalitetnije ugostili drage goste - darujemo im ovaj mali vodič!


Image Hosted by ImageShack.us

GARNI HOTEL - ''ČETIRI UKURČIĆA''

NA BESPRAVNO PODIGNUTOJ LJETNOJ TERASI GARNI HOTELA "ČETIRI UKURČIĆA",GDJE UZ OPOJNI MIRIS ČEVAPA I ČARAPA KOJE SE SUŠE NA OBLIŽNJEM UŽETU, A O KOJEM JE POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA NAĐEN OBJEŠEN BIVŠI VLASNIK, GOSTE ZABAVLJA LOKALNA GLAZBENA ATRAKCIJA - "BLOU ĐOB JAZAVAC". IZA SLIKOVITOG NADIMKA UMJETNICE, KRIJE SE - NITKO DRUGI DO LI NENORMALNA BRAČNA DRUŽICA VLASNIKA HOTELA I MAJKA DVOJE MALODOBNE DJECE - GOSPOĐA ČMARUŠA ZICHAJM - UKURČIĆ!
>>"KOD GAZDE FLAUMINGA KARBASE''
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
MJESTO ODMORA,U KOME,TRAŽEĆI PREDAH OD NAPORNA PUTA, U TRANZITU ZASTAJU BROJNI TURISTI U POHODU NA MONDENA CRNOMORSKA LJETOVALIŠTA, UGOSTITELJSKO JE REKREACIJSKI CENTAR - "KOD GAZDE FLAUMINGA KARBASE". NA TERASI OVE UGOSTITELJSKE KUĆE, U SJENI STOLJETNIH HRASTOVA, UZ VRHUNSKE GLAZBENIKE LIMENOG TANZANSAMBLA "LA KUKARAČA", UMORNE NAMJERNIKE UVESELJAVAJU I POVREMENE NAJEZDE KRDA VEPROVA, NA ČIJEM JE PUTU URBANISTIČKOM OMAŠKOM PODIGNUTA OVA DIVNA TERASA.
TERASA APERITIV BARA "K SLABOM MJEHURU"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
NARAVNO, NE SMIJEMO ZABORAVITI OMILJENO OKUPLJALIŠTE NAJSTARIJIH POBOSUTLJANA, NAŠIH DRAGIH UMIROVLJENIKA - TERASU APERITIV BARA
"K SLABOM MJEHURU", PODIGNUTU U MOČVARNOM PODRUČJU POBOSUTLJA, RASADNIKU PARAZITSKIH ORGANIZAMA I ENDEMSKE MALARIJE KOJA SVAKE GODINE UZIMA SVOJ DANAK MEĐU ZAKRŽLJALIM, SLABIM I NEMOĆNIM ŽITELJIMA NAŠE SRETNE DOLINE.
BILJKE MESOŽDERKE I NEOZNAČENE JAME ŽIVOG BLATA, SVOJIM LJEKOVITIM OSOBINAMA UBLAŽAVAJU BROJNE TEGOBE NEMALOM BROJU PACIJENATA GERIJATRIJSKOG ODJELA OBLIŽNJEG KLINIČKO BOLNIČKOG CENTRA, A ŽENSKO PJEVAČKO DRUŠTVO "JAŠUĆA NA KARI" ZLOGUKIM, A OPET UMILNIM NARICANJEM, GOSTIMA NA TERASI APERITIV BARA OBJELODANI ČINJENICU, KAKO SE - IONAKO MALA ZAJEDICA, SMANJILA ZA JOŠ JEDNOG ČLANA.

"BUZERANTSKA PEŠČARA"

NAJOMILJENIJE IZLETIŠTE POBOSUTLJANA,BEZ IMALO DVOJBE - JEST "BUZERANTSKA PEŠČARA",KOJA SVAKE GODINE BROJNE POSJETITELJE IZNENAĐUJE ATRAKTIVNOM PONUDOM, A OD NEDAVNO, TU JE I BESPRAVNO PODIGNUTA I UREĐENA LJETNA TAVERNA BUFFETA "GOVNARSKA APSIDA".IME OVOG UGLEDNOG UGOSTITELJSKOG OBJEKTA DATIRA IZ DAVNE 1492.GODINE, U ZNAK SJEĆANJA NA PRVOG VLASNIKA I UTEMELJITELJA OBITELJSKE TRADICIJE, SIROMAŠNOG TALIJANSKOG EMIGRANTA - DARLŠTERNA SPIČMANIŠČANINA - GRBE, KOGA SU TURCI OSMANLIJE, U PRODORU NA OVE PROSTORE I TIJEKOM OPSADE ROKOVAČKIH ZIDINA NABILI NA KOLAC, A ON SE SPASIO BEZ IČIJE POMOĆI I POTOM, U ZNAK ODMAZDE, HAREM OSVAJAČKOG ZAPOVJEDNIKA IZNABIJO NA KURAC - NE PRAŠTAJUĆI NI EUNUSIMA, EGZOTIČNIM PTICAMA I MAKIJIMA, OSTAVLJAJUĆI U SVAKOJ POSTELJI KOJU JE POHODIO, PO JEDNU FEKALNU HRPICU I KONJSKU GLAVU.
U ZNAK SJEĆANJA NA SLAVNE DANE,KONJSKA GLAVA JE I DANAS SPECIJALITET KUĆE, A UZ CIGANSKI ANSAMBL PUDELA MINĐE - ''KALE PENA'', GOSTI SE MOGU USRATI U GAĆE I SUDJELOVATI U TRADICIONALNOM NAGRADNOM IZBORU GOSTA VEČERI - MISTERA BUZERANTSKE PEŠČARE SA ZASRANIM GAĆAMA - I OSVOJITI JEDNU OD BROJNIH, TE BOGATIH NAGRADA.


Post je objavljen 30.08.2007. u 19:59 sati.