Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Die Hard 4 (2007)

Trailer
Režija: Len Wiseman
Scenarij: Mark Bomback, David Marconi
Uloge: Bruce Willis,Timothy Olyphant,Justin Long,Maggie Q,Kevin Smith,Mary Elizabeth Winstead...
Žanar: Akcijski,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Detektiv John McClaine (koji i dalje ne zna sa ženama, iako ovoga puta u pitanju nije njegova supruga nego otuđena kći studentica), dobija zadatak da privede mlađahnog hakera Matta Farrella iz Jerseya do FBI centrale u Washingtonu. Matt je jedan od 10-tak kompjuteraša koje FBI sumnjiči za provalu u svoje sigurnosne sustave, no ono što ni FBI ni McClaine ne znaju da je jedini s popisa koji je još uvijek živ. Nakon što se jedva spase od plaćeni francuskih (!) ubojica, McClaine i Matt, jedan analogno a drugi digitalno kreću u spašavanje Amerike od zlog uma Thomasa Gabriela koji želi ugasiti sve čime u zemlji upravljaju računala, a ne bi li proizveo potpuni kaos…
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Velik sam fan Die Hard serijala. Sva tri filma su mi bila odlična, a najbolja dio mi je prvi pa onda treči i na kraju drugi. Četvorku sam već dugo čekao s velikim očekivanjem i mogu reči da nakon gledanja filma nisam otišao razočaran iz kina. Četvorku su dosta modernizirali od priče do akcije, no i dalje se osječaju elementi prijašnjih Die Hard filmova. Film je odlično režirao Len Wiseman, sama akcijske scene su odlično snimljene i kutevi kamere su dobri. Akcije u ovom djelu ima jako puno, a same akcijske scene su više nabrijane i manje realnije nego u prošlim filmovima iz serijala, zbog toga se možda drugim Die Hard fanovima ovaj dio ne svidi. Meni su akcijske scene bile zabavne i uzbudljive, jedina pretjerana scena mi je bila uništavanje helikoptera sa autom (zabavna i odlično snimljena scena , ali su ipak pretjerai u tom trenutku). Najbolji dio filma mi je vjerojatno dok se John McClaine borio sa zrakoplovom F-35(tu su isto dosta pretjerali poput skok sa krila , no nije mi nimalo smetalo). Priča je sveukupno dobra,ali se dosta stvari nije moglo učiniti preko računala. John McClaine je i dalje ostao legenda, imao je cool i smješne one-linere i Bruce Willis ga je opet dobro odglumio. Justin Long je bio solidan sidekick ,dobro se uklopio s John McClainomi i ima je nešto malo humorističnih crta.Timothy Olyphant je dobro odglumio negativca , no njegov lik je bio malo dosadan i lošiji negativac od prošla tri. Među negativcima su mi bili fora Maggie Q i neki francuz koj može radit vratolomije.

Četvorka mi nije bolja od orginala , ali je zato bolja od dvojke i trojke. Svakako je vrlo zabavan i dobar film od početka do kraja. Najbolji akcić koj sam pogledao ove godine.
Yippee-Ki-Yay MF

Ocjena 5/5



Post je objavljen 29.08.2007. u 15:22 sati.