Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Dobri sam pas kad sam sam kod kuće...

Nakon što danima uživate u vragolijama koje vam priredi vaše štene po povratku kući, već stvarno nemate volje niti gurnuti ključ u bravu ulaza u stan. Više vam stvarno nije fora pronalaziti pod prekriven piljevinom koju je štene proizvelo detaljno usitnjavajući štokove, vrata, namještaj...a da ne govorim o ponovno jadnim žalosnim popišanim parketima, prolivenoj vodi iz posudice, izgriženom jastuku, rastrganim igračkama pa i ponekim kenjčićem...jednostavno biste najradije zaspali ispred stana i onda sutradan ujutro s iste pozicije krenuli na posao.
Ipak, prizivate pomoć onog koji to od gore vidi sve i sa zebnjom u srcu i bez snage u izmučenim rukama otvarate vrata stana...polako virite i tako milimetar po milimetar otkrivate hodnik. Sve vam je nekako čudno pa na tren pogledavate je li na vratima ispisano vaše prezime, a ni to nemora biti...možda se netko našalio pa ispreljepljivao natpise s prezimenima na vašemu katu. Onako bunovni od tolikih bliskih susreta sa psećim uraganom koji svakodnevno širi pustoš vašim stanom, ipak ulazite u stan. Prizor kao iz onih filmova u kojima psi samo što ne govore...štene spavucka na svom jastuku koji stoji na mjestu na kojem ste ga vi ujutro ostavili...na vratima, štokovima i namještaju nema novih rezbarija, igračke su nepojedene...u stanju ste šoka. Obilazite već po peti puta po prostoru u kojem je boravilo štene i sve je uredno i kako treba biti. Zapravo u tom trenutku vaš stan vam izgleda kao tužno ratom razoreni grad u kojem je konačno zavladao mir. Padate na koljena i sa suzama radosnicama na licu veselo grlite i ljubite vaše štene, koje vam zbunjeno, ali sretno uzvraća poljupce. Kada ste nemilice nahvalili psa, brzo lajnu u ruke i izvodite psa na piš i kak te kratku šetnjicu da malo protegne šape.
Štene veselo i ponosno maše repom i korača uz vas...baš ste dobar par sretansretansretan.
Nakon što je štene obavilo piš i kak vraćate se u stan i odmah po ulasku pozivate štene na igru u kojoj ćete mu dati onu žvakalicu kožnu koju ste kupili u petšopu...jednostavno ste sretni i zadovoljni, a i štene je. Dobro je da ste se ovako veselo ophodili sa štenetom po ulasku u uredni stan koje vam je štene čuvalo...štene će tako uvidjeti razliku između vaše tuge kad je stan rastavljen u paramparčad i sreće kada je štene stan održalo urednim. Osim toga, štene će uvidjeti da sada više po povratku iz kratkog piša i kaka i male šetnje više nemorate pospremati stan nego da ćete to vrijeme potrošiti na igru s njime. Nadate se da je štenetu to sada konačno jasno. Niste mu u vjetar svih ovih dana objašnjavali kako se treba ponašati kad vas nema kod kuće.
Ma dobar je vaš mali pas...morate vjerovati u njega, truditi se i biti dosljedni...sve to na kraju dođe na svoje.


Post je objavljen 30.08.2007. u 07:18 sati.