Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/galjufova

Marketing

Pobjeda bagera u Galjufovoj: " tristo konja" pregazilo rješenje Ministarstva prije roka !?

28. 08.2007. vjesnik.hr: Stanovnici ulica uz Vlašku i Maksimirsku u strahu od povećanja prometa

Prema studiji Instituta za promet i veze, Fijanova, Kuhačeva, Valdoševa i Kraljevićeva, trebale bi postati dvosmjerne

Radovi u gradu se, s približavanjem rujna, bliže kraju. Galjufova ulica je probijena na Vlašku eek unatoč pobuni stanara, nedostatku lokacijske i građevinske dozvole, ali njihovo se donošenje očekuje vrlo skoro. Stanare susjednih slijepih ulica, Fijanove, Kuhačeve, Valdoševe i Kraljevićeve, očekuje slična sudbina. Oni nisu oduševljeni intenzitetom prometa u centru, kao ni pred njihovim, do sada mirnim domovima.

»Šteta je da se ove lijepe ulice probijaju na Maksimirsku, što će dodatno zakrčiti promet, a brze ulice to više neće biti«, požalio se Ljudevit Bućan. Suprotno očekivanjima, razvoj situacije ne veseli ni ugostitelje. Šef restorana »Podmirnim krovom« Zlatko Vratarić nije oduševljen idejom da Fijanova postane dvosmjerna. »Probijanje ulice će smanjiti broj posjetilaca jer smo do sada imali povlasticu parkirališta, koju ćemo izgubiti otvaranjem ulice«.

Građani se boje da će izgubiti mir i zelenilo koje ionako nedostaje u centru. Nekima, koji u mirnim ulicama žive generacijama, teško je i pomisliti na buduću buku i smrad koji ih očekuje. No, ima i onih, sa suprotnim mišljenjem. Tako Goran Rubčić smatra da se slijepe ulice trebaju probiti. »To će se rasteretiti promet. Sada se automobilom mora kružiti do odredišta, a otvaranje slijepih ulica skratit će se put. Ne slažem se sa stanarima Galjufove. Tko u Zagrebu ne bi želio zatvoriti svoje ulicu radi mira i tišine!?«, priča Rubčić.

Konačana sudbina »mirnih« ulica oko Galjufove još se ne zna, a pročelnik Gradskog ureda za promet Davor Jelavić kratko je rekao da se sigurno ništa neće raditi dok se ne nabavi potrebna dokumentacija

Post je objavljen 28.08.2007. u 08:17 sati.