Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Reprint o tužnoj godišnjici

Danas je sedam godina od ubojstva Milana Levara. Sve ostalo je isto kao u postu koji sam na ovu godišnjicu objavio lani, pa donosim reprint sa znakovitom omaškom.

Na današnji dan prije sedam godina u dvorištu obiteljske kuće ubijen je Milan Levar


Predsjednik Republike Stjepan Mesić smatra da su oni kojima je itekako bilo stalo da Levar ne svjedoči izvršili to ubojstvo, prenijela je Predsjednikov komentar njegova glasnogovornica Vjera Šuman.

O tragičnom događaju u Gospiću oglasio se i Ured za odnose s javnošću hrvatske Vlade. Vlada će tražiti od nadležnih organa, stoji u priopćenju, da energično poduzmu sve potrebne mjere kako bi se što prije pronašli počinitelji tog zločina. Hrvatska Vlada oštro osuđuje taj zločin, kojemu posebnu težinu daje činjenica da se radi o čovjeku koji je javno govorio o ratnim zločinima. Očito je da oni koji su izravno upleteni u ratne zločine, ne prezaju ni od ovakvih zločina, što govori da Hrvatska, kao demokratska i pravna država, mora odlučno i dosljedno ustrajati na rješavanju ratnih zločina i kažnjavanju njihovih počinitelja i pravnoj sigurnosti u zemlji.


Istraga Levarova ubojstva opstruirana je od strane Državnog odvjetništva. Zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića Dragan Novosel otkrio je identitete svjedoka ispitanih početkom ove godine i načelni sadržaj njihovih svjedočenja bez da je za to očevidno kršenje zakona odgovarao.

Ministarstvo pravosuđa zatražilo je početkom lipnja od Mladena Bajića da ispita odgovornost Dragana Novosela


Video: Pogreb Milana Levara


Post je objavljen 28.08.2007. u 00:01 sati.