Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plejadablue

Marketing

Prelja

Mr. Udder hoda unazad. Htio bi dohvatiti stvarnost, dotaknuti zvijezde, oploditi sve brazde svijeta, biti delfin u dubokom plavom. Ali putevi njegovih čežnji popločani su tajnim dosluhom pa tu njegovu čežnju ne treba uzeti suviše ozbiljno. Ako se bolje pogleda, vidi se da je tu i plesačica koja pleše iza zavjese od svilene paučine, tako meke i tanke da izgleda kao da će se raspasti na povjetarcu. Činjenice ipak govore da ni tornado koji je nekoliko puta, u vidu nevjernog erosa poharao područje dosluha nije rezultirao ni najmanjim oštećenjem te fine ispredene mrežice. Štoviše, ona je sve gušća i čvršća. Mr. Udder stoga je uvjeren da se svijet urotio protiv njega pa sve češće poduzima samo kratke i nestrpljive zalete, ali nikad se svijetu ne predaje, jer plesačica neumorno pleše svoj mitski, zavodljivi ples. Taj ples ustvari podsjeća Mr. Uddera da se sreća može dobiti na poklon, da je najslađa kad je nametnuta i umotana u šuštavi celofan kako bi prevarila život. Bez kockarskog rizika, bez lude hrabrosti, bez moralnog skoka u ponor, bez sudbinske neizvjesnosti. Bez boli koju bi sebi morao nanijeti probijanjem začaranog hraniteljskog kruga.

Mr. Udder jutros se probudio u kolijevci. Velika je šansa da će sutra konačno i zauvijek biti omotan u paučinu, usisan i progutan.


"Otkako su zvijezde pale sa neba i otkako su izblijedili naši najviši simboli vlada tajanstveni život u nesvjesnom...a naše srce gori i tajanstveni nemir nagriza korijene našeg postojanja..." - C.G.Jung


Post je objavljen 27.08.2007. u 18:05 sati.