Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcida1950

Marketing

Hajduk - Zagreb 2:1

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketVečerašnji dvoboj u Poljudu popratilo je šest tisuća gledatelja koji su još jednom mogli vidjeti Hajduka koji stvara šanse, ali teško zabija. Zagreb se pokazao kao vrlo opasna momčad, te je utakmica vrlo lako mogla završiti i drugim ishodom, ne tako povoljnim za bijele.
Ukratko:
15' – Bartolović 1:0. Na dvadesetak metara od gola Cernat je poslužio Bartolovića koji pogađa donji desni kut. Hajduk vodi.
Već u 17' Hajduk je opet pred vratima Stojkića. Ovaj put puca Rukavina, nažalost preslabo.
19' Gosti ozbiljno prijete. Ibričić puca sa dvadeset metara, srećom samo u vratnicu.
20' Rukavina prolazi pokraj svog čuvara, ulazi u peterac, dodaje loptu Kaliniću koji sa četiri metra uspijeva promašiti prazna vrata.
Hajdukovi napadači očigledno lakše zabijaju iz poluprilika nego iz pravih prigoda, tako u 27' iz jedne neopasne akcije Rukavine lopta se odbija Kaliniću, koji pogađa za 2:0.
Najljepša akcija utakmice odigrala se u 42' kada su Rukavina, Kalinić i Cernat izigrali obranu gostiju, nažalost ovaj posljednji pucao je malo iznad vrata Stojkića.
U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena Zagrebaši ponovno gađaju gredu Balićevog gola. Čutura je bio taj «nesretnik», a ujedno i opasan izvođač slobodnog udarca sa 25 metara.
Čim je lopta krenula sa centra u drugom dijelu, Zagreb je smanjio. Nakon akcije Parlova, Lovrek puca sa nekih sedam metara od vrata domaćina, lopta na svom putu dodiruje Buljata i vara Hajdukovog čuvara mreže.
Do kraja utakmice bilježimo još tri Hajdukove prigode, od kojih dvaput Rukavina nije precizan u 67' i 69', te jednom i Bartolović u 85'.
Ipak, Zagreb je taj koji na kraju može biti nezadovoljan jer je u 90'+3' i po treći put pogodio gredu Hajdukovog gola, ovoga puta udarac je uputio Parlov.
Stara Hajdukova boljka i dalje se nastavlja, veliki broj prigoda - mala efikasnost.
Znakovito je za ovaj susret da su iz Hajdukove svečane lože utakmicu pratili njegov bivši trener Ivan Pudar, novi trener Sergej Krešić, a momčad s klupe samo za ovu prigodu vodio Mario Ćutuk.
Još jedan Hajdukov bivši trener bio je na Poljudu i to na klupi NK Zagreb, Miroslav Ćiro Blažević.

Hajduk: Balić - Peraić (od 89' Pandža), Buljat, Živković, Hrgović - Bartolović, Andrić (od 77' Rubil), Ljubičić, Cernat - Rukavina, Kalinić (od 83' Linić)
Zagreb: Stojkić, Čutura, Labudović, Brkljača (od 46' Parlov), Ibričić, Nadarević, Kartelo, Lovrek, Mujdža, Grgić (od 75' Špičić), Mehmedagić (od 64' Šoljić

Post je objavljen 26.08.2007. u 12:44 sati.