Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/galjufova

Marketing

Alzheimer u gradskim poglavičarstvu ?!

Večernji list 23.08.07: OBMANA Institut za promet i veze demantira gradske čelnike

Dadić: Ne rade po našim studijama

Prema studiji treba probiti Fijanovu, Kuhačevu, Valdoševu i Kraljevićevu ulicu

ANTONIO MANDIR
Institut za promet i veze dementira tvrdnje gradskih čelnika da spajanje slijepih ulica s Maksimirskom cestom rade sukladno njihovim prometnim studijama.

Galjufovu ne probijati
U prosincu 2005. godine Institut je na zahtjev Gradskog ureda za promet izradio prometnu studiju za područje od Draškovićeve do maksimirskog stadiona.


Davor Jelavić: Sve radimo po prometnoj studiji Instituta, a Galjufova će postati dvosmjerna

Prema toj studiji nije predviđeno probijanje Galjufove ulice, koje je izazvalo pravu pobunu stanara, a građevinska inspekcija zabranila je daljnje radove.
- Radimo prema rješenju Instituta, a Galjufovu ćemo probiti i biti će dvosmjerna - tvrdi pročelnik za promet Davor Jelavić.

Negira ga sam voditelj studije.
- Volio bih da rade po našoj studiji, ali ono što vidim na Kvaternikovom trgu i okolici uopće nije u skladu s našim rješenjem - nezadovoljan je profesor Ivan Dadić
. Prema studiji Instituta za promet, s Maksimirskom bi se trebale spojiti (samo) Fijanova, Kuhačeva, Kraljevićeva, i Valdoševa ulica.

Da je projekt po kojemu Grad spaja slijepe ulice s Maksimirskom donekle sukladan studiji instituta potvrđuje Sermageova ulica, koja je prva probijena, sukladno studiji.

Polovična rješenja
U institutu ističu da je najgore uzimati parcijalna rješenja iz njihove studije jer da onaima jedino smisla ako se primjeni u cjalini.
- Sve su to neka polovična rješenja, a ona su gora od nikakvih rješenja - zaključio je inženjer prometa i koautor studije Marko Ševrović.

Pita baka unuka:
- Sinko, kako se zove onaj Švabo što nam skriva stvari po kući ?
- Alzheimer bako, Alzheimer.



Post je objavljen 25.08.2007. u 19:00 sati.